Državno atletsko takmičenje
10.6.2017.

Na Državnom seniorskom atletskom takmičenju, održanom 10.6. 2017. g. u Zenici, naša učenica Nejra Bećirbašić osvojila je 3. mjesto u utrci na 200 metara.

Quickie dječija atletska liga
4. 6. 2017.

U nedjelju, 4.6.2017. održana je završnica Quickie dječije atletske lige u Centru za edukaciju, sport i rekraciju “Safet Zajko”. Naš učenik Mehić Ismail zauzeo je 2. mjesto u kategoriji dječaka od VI do IX razreda. Učenica Mehić Halima osvojila je 2. mjesto u kategoriji djevojčica do VI razreda.

1.online kolo SPARKreators lige
22. – 26. 5. 2017.

1. online kolo SPARKreators Lige održano je od 22.05.2017. do 26.05.2017. godine. Naša škola je ostvarila zapažen rezultat – 2. mjesto.
Učenici su programirali robota da u što kraćem vremenskom periodu prođe zadatom stazom i uz pomoć senzora prati crnu liniju.
Učenik Bandić Benjamin je imao najbržu vožnju 8,5 sekundi. U ovom takmičenju pored učenika Bandić Benjamina, svoj veliki doprinos su dali slijedeći učenici: Ramić Anes, Brezac Ilma, Parnica Amina, Ćesko Anes, Salamović Dino. Učenike je pripremala nastavnica Armina Handžić.

SPARK liga
28. 4. 2017.

Takmičenje u programiranju robota organizovano je 28.04.2017. godine u Trećoj osnovnoj školi na Ilidži. Naši učenici su se takmičili u regionalnom centru gdje je učestvovalo 14 osnovnih škola. Uz igru i učenje ostvarili su sljedeći uspjeh:
Prema broju bodova 3. mjesto, a u utrci robota 4. mjesto. Takmičari iz naše škole su bili: Ramić Anesa, Bandić Benjamina, Brezac Ilmu i Parnica Aminu. Pripremala ih je nastavnica Armina Handžić.

Kantonalno zakmičenje – Festival skupnog muziciranja
21. 4. 2017.

Hor uz pratnju orkestra naše škole učestvovao je na kantonalnom takmičenju  “Festival skupnog muziciranja (hor-orkestar)” osvojio 1. mjesto u kategoriji hor uz pratnju orkestra-voklano instrumentalna muzika. Hor i orkestar spremala profesorica Emila Ćatović.

Kantonalno takmičenje iz Engleskog jezika
20. 4. 2017.

Na kantonalnom  takmičenju iz  Engleskog jezika  učenik Anes Ramić predstavljao je našu školu i plasirao se na 10.mjesto sa osvojena 94 boda. Učenika pripremala nastavnica Elma Hodžić.

Takmičenje iz engleskog jezika “Stars of English”
15. 4. 2017.

U organizaciji International High School of Sarajevo, održano je takmičenje iz engleskog jezika “Stars of English”.  Našu školu su predstavljali učenici IX razreda Bandić Benjamin i Emina Divović i to u takmičarskoj kategoriji “Persuasive speaking”. Učenici su pokazali svoje govorničke sposobnosti na engleskom jeziku i imali zapažen nastup, govorivši o temama “Technology makes people smarter” i ” If I had three wishes”. Bandić Benjamin je osvojio četvrto mjesto u ovom natjecanju. Učenike je za takmičenje pripremala nastavnica Elma Hodžić.

Kantonalno takmičenje iz geografije
12. 4. 2017.

Na kantonalnom  takmičenju iz geografije ekipa naše škole osvojila je 4. mjesto. Učenice Bajrović Merisu, Dedajić Anelu i Karamehić Lejlu pripremao je nastavnik Eldin Crnčević.

18. Smotra naučno- tehničkog stvaralaštva mladih
Općine Novi Grad
12. 4. 2017.

U Osnovnoj školi “Dobroševići” održana je 18. smotra  naučno-tehničkog stvaralaštva mladih Općine Novi Grad. Učenici su radili testove znanja i postavili revijalnu izložbu. Od maksimalnih 30 bodova na testovima, učenici naše škole su pojedinačno ostvarili slijedeće bodove:

  • Bahtanović Amina 29 bodova,
  • Palić Lamja 26,5 bodova,
  • Kapur Ena 25,5 bodova,
  • Hodžić Ajla 23,5 bodova,
  • Agović Emir 29,5 bodova.

Ekipa se nije plarisala na katonalno takmičenje, ali će se predstaviti sa radovima iz više oblasti tehnike.

Općinsko takmičenje-Festival skupnog muziciranja
28.3.2017.

Hor uz pratnju orkestra naše škole danas je učestvovao na općinskom takmičenju “Festival skupnog muziciranja (hor-orkestar)” održanom u OŠ “Aleksa Šantić” i osvojio 1. mjesto u kategoriji hor uz pratnju orkestra-voklano instrumentalna muzika. Hor i orkestar spremala profesorica Emila Ćatović.

Prva pomoć
25.3.2017.

Na općinskom takmičenju iz Prve pomoći ekipa naše škole osvojila je 2. mjesto. Ekipu su sačinjavali učenici: Lindov Lejla,  Džananović Naima, Pandža Zerina, Dedajić Anela, Divović Emina i Čovrk Dalila. Učenike pripremala nastavnica Lejla Podbićanin.

Takmičenje iz geografije
22.3.2017.

Na općinskom takmičenju iz geografije ekipa naše škole osvojila je 5. mjesto. Učenice Bajrović Merisa, Dedajić Anela i Karamehić Lejla plasirale  su se na kantonalno takmičenje. Učenike pripremao nastavnik Crnčević Eldin.

Kantonalno takmičenje iz Njemačkog jezika
17.3.2017.

Na kantonalnom takmičenju iz Njemačkog jezika,  učenica  Arnautović Esma predstavljala  je našu školu i plasirala se na  8. mjesto.

Općinsko takmičenje u stonom tenisu
16.3.2017.

U prostorijama OŠ “Sokolje” održano je  9. općinsko takmičenje u stonom tenisu, za učenike novogradskih osnovnih škola. Učenici naše škole zauzeli su ekipno 2. mjesto. Treće mjesto je OŠ “Aleksa Šantić”, a prvo mjesto OŠ “Skender Kulenović”.

Pojedinačno učenici su postigli sljedeće rezultate:

U kategoriji dječaka :

1. mjesto Erović Ilhan– OŠ “Skender Kulenović”
2. mjesto Memić Jaser – OŠ “Sokolje”
3. mjesto Čorić Emin – OŠ “Skender Kulenović”

U kategoriji  djevojčica:

1. mjesto  Erović Ilma – OŠ “Skender Kulenović”
2. mjesto  Čorić Nejra – OŠ “Skender Kulenović”
3. mjesto  Suljić Iman – OŠ “Aleksa Šantić”

Općinsko takmičenje iz matematike
9.3.2017.

U prostorijama Osnovne škole “Osman Nuri Hadžićr” održano je općinsko takmičenje iz matematike za učenike novogradskih osnovnih škola.
U kategoriji devetih razreda naš učenik Ramić Anes osvojio je 1. mjesto, a Agović Emir 2. mjesto.

Turnir u malom nogometu
25.12.2016.

Na  turniru u malom nogometu za učenike osnovnih škola “Šehidima i poginulim borcima Novi Grad 2016.” ” ekipa naše škole: Muharemović Kerim, Honić Harun, Đedović Benjamin, Jusić Vedad, Sirćo Ajdin, Efendić Aldin, Erović Benjamin i Arifović Faris  osvojila je 2. mjesto. Muharemović Kerim proglašen je za najboljeg golmana turnira.

Završna manifestacija projekta “Volontiranje je cool!”
5.12.2016.

U  prostorijama hotela Hollywood Ilidža, 05.12.2016. godine održana je peta Galerija volonterizma- završna manifestacija projekta „Volontiranje je cool!“.  Na Galeriji je učestvovala i naša škola, zajedno sa 35 osnovnih škola sa područja Mostara, Stoca, Čapljine, Konjica, Goražda, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Trnova, Hadzića, Ilijaša i Foče. Na manifestaciji je omogućeno volonterima da prezentuju svoj volonterski rad i angažman u zajednicama, te razmjene iskustva koja su stekli učešćem na projektu „Volontiranje je cool!”. Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA, zajedno sa sponzorima projekta je na osnovu volonterskih izvještaja dodijelio nagrade svm volonterskim grupama koje su se istaknule u volonterstvu, organiziranju i realizaciji volonterskih aktivnosti, planiranju i promovisanju volonterizma te uključivanju volontera, među kojima je i naša grupa.
20 volontera naše škole, zajedno sa tri školska koordinatora-nastavnika su u toku šest mjeseci i tokom 100 volonterskih sati pokazali veliki angažman, sudjelujući u humanitarnim i ekološkim akcijama, te u radu i druženju sa osoboma sa poteškoćama.  Na ovaj način učenici su promovirali volonterizam, te kvalitetan sistem vrijednosti u užoj i široj lokalnoj zajednici.

Projekat “Dabar informatičar”
1.11. – 30.11. 2016.

U toku mjeseca novembra učenici VI, VII i IX razreda učestvovali su u projektu “Dabar informatičar”, koji za BiH organizuje prof. dr. Haris Gavranović. Naši učenici Haris Čavčić, Amin Omeragić, Anela Dedajić, Emir Agović dobili su diplome za pokazanu izvrsnost na “Dabar uzazovu 2016.”, čime su stekli pravo na finalnom izazovu koji će biti organizovan krajem januara.

Turnir u malom nogometu
21.9.2016.

Na  turniru u malom nogometu za učenike osnovnih škola “2. viteška” ekipa naše škole: Muharemović Kerim, Honić Harun, Đedović Benjamin, Jusić Vedad, Mulić Mersad, Efendić Aldin, Erović Benjamin, Tabaković Harun,  Arifović Faris i Šišić Mahir osvojila je 3. mjesto.

Turnir u šahu za učenike osnovnih škola
16. 4. 2016.

Na šahovskom turniru za učenike osnovnih škola, u organizaciji Sarajevo College, učenik naše škole Ćatić Adnan osvojio je 1. mjesto.

Turnir u malom nogometu
15.4.2016.

Povodom obilježavanja Dana škole Željeznički školski centar Sarajevo organizovao je turnir u malom nogometu za učenike osnovnih škola. Ekipa naše škole: Đozo Edis, Sinanović Imad, Mustafić Almedin, Bećirović Dženan, Halilović Irnas, Sinanović Kerim, Demir Arnes i Puriš Eldin osvojila je 2. mjesto. Za najboljeg strijelca turnira proglašen je naš učenik Sinanović Imad.

17. Smotra naučno- tehničkog stvaralaštva mladih Općine Novi Grad
11. 4. 2016.

U Osnovnoj školi “Fatima Gunić” održana je 17. smotra  naučno-tehničkog stvaralaštva mladih Općine Novi Grad. Pod vodstvom nastavnika tehničke kulture Safeta Višnjića i Armine Handžić učenici naše škole postigli su sljedeće rezultate:

Kapur Ena  3. mjesto – testovi za VI razred
Podžić Mevlida  3. mjesto – testovi za IXrazred
Hodžić Ajla 5. mjesto – testovi za VII razred
Agović Emir 5. mjesto – testovi za VIII razred
Palić Lamija 6. mjesto – testovi za V razred

Ekipa škole  4. mjesto

Naša škola je stekla pravo učešća na Kantonalnoj smotri iz pojedinačnih disciplina.

Nagradni konkurs “Ja volim BiH, a ti?”
8. 4. 2016.

Učenica IV razreda naše škole Adna Hadžavdija osvojila je 4. mjesto na nagradnom konkursu za najbolji literarni rad, “Ja volim BiH, a ti?”. Nagradni konkurs raspisali su UG “Obrazovanje gradi BiH” i Osnovna.ba.
Tim povodom školu su posjetili predstavnici UG “Obrazovanje gradi BiH” i Osnovna.ba. Učenici je nagradu uručio gospodin Jovan Divjak, izvršni direktor Udruženja. Učenici IV-3, zajedno sa učiteljicom Selmom Hamzakadić organizovali su kraći program kojim su se predstavili gostima.

Takmičenje iz geografije
7.4.2016.

Na općinskom takmičenju iz geografije ekipa naše škole osvojila je 4. mjesto. Učenica Džananović Naila plasirala  se na kantonalno takmičenje. Učenike pripremao nastavnik Crnčević Eldin.

Takmičenje iz informatike
31.3.2016.

Na općinskom takmičenju iz informatike ekipa naše škole: Musić Ali, Turković Faruk i Korać Mahir osvojila je 1. mjesto. Učenike pripremala nastavnica Kardaš Merima.

Prva pomoć
19.3.2016.

Na općinskom takmičenju iz Prve pomoći ekipa naše škole osvojila je 1. mjesto. Ekipu su sačinjavali učenici: Musić Ali, Džananović Naila, Kešmer Lejla, Dedajić Anela, Divović Emina i Agović Emir. Učenike pripremala nastavnica Lejla Podbićanin.

Općinsko takmičenje u stonom tenisu
18.3.2016.

Na 8. općinskom takmičenju iz stonog tenisa, koje je održano u našoj školi, učenici naše škole zauzeli su ekipno 3. mjesto.
Drugo mjesto je OŠ “Aleksa Šantić”, a prvo mjesto OŠ “Skender Kulenović”.
Pojedinačno učenici su postigli sljedeće rezultate:

Dječaci:
1. mjesto Kajević Alen – OŠ “Skender Kulenović”
2. mjesto Erović Ilhan – OŠ “Skender Kulenović”
3. mjesto Gazibara Asmir – OŠ “Sokolje”

Djevojčice:
1. mjesto  Suljić Iman – OŠ “Aleksa Šantić”
2. mjesto  Čorić Nejra – OŠ “Skender Kulenović”
3. mjesto  Erović Ilma – OŠ “Skender Kulenović”

Turnir u šahu
18. 2. 2016.

U prostorijama škole održan je turnir u šahu. Učestvovalo je 32 dječaka i 8 djevojčica. Najbolji školski šahisti su:

1. Almir Hajdarević IX-3
2. Ernad Kukuljac IX-3
3. Adnan Ćatić IX-3

1. Lejla Karamehić VIII-2
2. Anida PljakiĆ IX-3
3. Adelina Tabaković IX-3

Nagradni konkurs za najbolji dizajn poštanske marke  “U kakvom biste svijetu željeli odrasti?”
1. 9. 2015.

Učenica naše škole Amina Čovrk osvojila je 1. mjesto na nagradnom konkursu JP BH Pošta,  “U kakvom biste svijetu željeli odrasti?”. Promocija markice i dodjela nagrade bit će upriličena 9. 10. 2015. godine za Svjetski dan pošte.

Vezani članci

Vezani članci