Obilježavanje Dana odbrane Općine Novi Grad
8. 6. 2015.

Učenici osmog razreda u pratnji svojih razrednika posjetili su brdo Žuć i prisustvovali manifestaciji povodom obilježavanja Dana odbrane Općine Novi Grad i bitke za brdo Žuć

Matursko veče
8. 6. 2015.

Učenici devetog razreda proslavili su svoje matursko veče u hotelu Hollywood.

Svečanost povodom obilježavanja Dana škole
3.6.2015.

U OŠ “Sokolje” organizovana je svečanost povodom obilježavanja Dana škole. Svečanost pod nazivom Zajedno smo bolji, zajedno smo jači  je posvećena još jednoj generaciji maturanata koju s ponosom ispraćamo. Svečanosti su prisustvovali roditelji, direktori sarajevskih osnovnih i srednjih škola, predstavnici MZ “Sokolje”, predstavnici PPZ-a, predstavnici Općine Novi Grad, predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade,  te drugi gosti i prijatelji škole.

Izlet za učenike
20. 5. 2015.

Za učenike od VI do IX razreda organizovan je jednodnevni izlet. Učenici IX razreda posjetili su Srebrenicu. Učenici VIII razreda su posjetili Tuzlu i Gradačac, a učenici VII razreda Jajce i Travnik. Šesti razredi bili su u Mostaru, Počitelju i posjetili vodopad Kravice.

DogsTrust radionice za učenike
19. 5. 2015.

DogTrust BiH realizovala je edukativne radionice za učenike II razreda, s ciljem da učenike upoznaju sa svijetom pasa, nauče o potrebama životinja i kako da budu sigurni u okolini pasa.

Lutkarska predstava za djecu
18. – 20. 5. 2015.

Sabit Agić, učitelj realizovao je lutkarsku predstavu za učenike od I do V razreda u našoj školi. Interaktivna lutkarska predstava “Lutke nam pričaju” pobudila je veliko interesovanje naših učenika, jer učenici u toku predstave pomažu lutkama, te razgovaraju I zajedno plešu I pjevaju.

Koncert u Art Kući Sevdaha
11. 5. 2015.

U sklopu obilježavanja godišnjice Art Kuće Sevdaha učenici naše škole upriličili su koncert sevdalinki.

Rad policije u zajednici
11.5.2015.

Pripadnici MUP-a Općine Novi Grad, u okviru projekta “Rad policije u zajednici” realizovali su predavanja i radionice za učenike od VII i VIII razreda. Tema je bila: “Međuvršnjačko nasilje” .

Maturantska ekskurzija
6.  5. – 11. 5. 2015. 

Ekskurzija maturanata realizovana je u Crnoj Gori od 6.5. do 10.5.2015. godine. Učenici su boravili u Šušnju, hotel “Adria”. Tokom boravka u Baru, učenici su imali izlete u Ulcinj, Budvu, Herceg Novi i Kotor, a u Baru su posjetili Islamski centar, te Stari grad Bar.

Polaganje ispita za člana Školske saobraćajne patrole
6. 5. 2015.

Polaganje ispita upriličeno je u OŠ “Behaudin Selmanović” . Ispitu je pristupilo 13 učenika šestog razreda. 12 učenika uspješno je položilo teoretski i usmeni dio ispita pred pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo: Torlak Harun, Bećirbašić Ismail, Marić Tarik, Bahtanović Fuad, Kadrić Ajla, Hamzić Hanna, Musić Edmir, Hodžić Ajla, Tabaković Selma, Džoko Lamija, Bajrić Almedina i Barac Hamza. Instruktor-mentor bila je nastavnica Armina Handžić.

Školski projekat “Poticanje čitanja”
27. 4. 2015. 

U okviru školskog projekta „Poticanje čitanja“ realizovan je takmičarski kviz „Koliko poznajem Pinokija“ za učenike četvrtog razreda.  Pobjednici ovog takmičenja su učenici IV-2 razreda. Svi učenici su dobili diplome i prigodne poklone.

Posjeta EU info centru u BiH
27. 4. 2015. 

Učenici VIII  razreda u pratnji profesorice Lejle Herak  posjetili su EU info centar u BiH, gdje su učestvovali u edukativnoj prezentaciji I kvizu “Učimo zajedno o Evropskoj uniji”.

Posjeta 27. Međunarodnom sajmu knjige
24. 4. 2015. 

16 učenika naše škole u pratnji dva nastavnika posjetilo je 27. Međunarodni sajam knjiga i učila u Skenderiji.

Nastup u Općini Novi Grad
16.4.2015.

Učenici naše škole sa vokalno-plesnom izvedbom nastupili su u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad,  na Svečanoj akademiji povodom obilježavanja 16. aprila-Dana maloljetnih boraca Armije BiH-Općine Novi Grad Sarajevo.

Obilježavanje Dana Armije BiH
15.4.2015.

U povodu 15. aprila – Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, Općina Novi Grad Sarajevo organizirala je svečano obilježavanje ovog datuma. 50 učenika naše škole, u pratnji dva nastavnika prisustvovali su programu koji je upriličen u dvorani “Ramiz Salčin”.

Priredba povodom Dana nezavisnosti
26.2.2015.

Povodom Dana nezavisnosti u našoj školi održana je prigodna svečanost pod nazivom “Najljepše što Bosna ima nalazi se u ljudima“. Svečanosti su prisustvovali  učenici, roditelji, nastavnici, te prijatelji i gosti škole.

Konkurs za najbolji likovni i literarni rad
25.2.2015.

Povodom Dana nezavisnosti u školi je raspisan konkurs za najbolji literarni i likovni rad na temu „Dan nezavisnosti“.

U kategoriji viših razreda nagrađeni za najbolji literarni rad su:

1. mjesto Dedajić Anela VII-1
2. mjesto Muharemović Šejla IX-1
3. mjesto Ramdedović Medina VI-3

U kategoriji nižih razreda nagrađeni za najbolji literarni rad su:

1. mjesto Pandža Zerina V-2
2. mjesto Bahtanović Amina III-2
3. mjesto Palić Lamija IV-4

U kategoriji viših razreda nagrađeni za najbolji likovni rad su:

1. mjesto Trgo Almina VII-3
2. mjesto Tabaković Adelina VIII-3
3. mjesto Tabaković Amina VIII-3

U kategoriji nižih razreda nagrađeni za najbolji likovni rad su:

1. mjesto Hadžavdija Adna III-3
2. mjesto Fakić Muzafera IV-2
3. mjesto Adilović Armin III-2

5. 2. 2015.god.
Mađioničar u školi

U našoj školi gostovao je mađioničar. Učenici uživali u izvođenju mađioničarskih trikova.

20. 1. 2015. god.
Radionica iz oblasti aviomodelarstva

U organizaciji Udruženja tehničke kulture Novi Grad Sarajevo organizovan je seminar-radionica iz oblasti aviomodelarstva. Na radionici su učestvovali učenici naše škole i nastavnica Armina Handžić

Projekat “Škola budućnosti”
8.1.2015.

Naša škola je jedna od devet škola koja je izabrana po Javnom pozivu Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo za učešće u pilot projektu “Škola budućnosti”. Projekat provodi Ministarstvo u saradnji sa Microsoft BiH, koji su obezbijedili opremu za realizaciju ovog projekta. Škola je dobila pet tablet računara za opremanje digitalne učionice u kojoj će se primjenjivati novi obrazovni koncept za djecu od 8 do 12 godina starosti pod nazivom „Okruženja za samoorganizovano učenje“ (SOLE – Self Organised Learning Environment)

Dan dječije radosti
31.12.2014.

Učenici naše škole obilježili su Dan dječije radosti organizirajući druženje uz prigodan program

Posjeta vjerskim objektima
17.12.2014.

Učenici petog razreda u pratnji učiteljica Oglečevac Nermine, Kuko Mersihe i Veladžić Ermine posjetili su vjerske objekte , Katedralu, Sinagogu, Sabornu crkvu i Begovu džamiju. Učenici su posjetili i Gazi Husrev-begov muzej.  Prilikom posjete učenici su se upoznali sa historijom nastanka objekata, pojedinostima izgradnje i imenima graditelja. Također, učenici su se upoznali sa vjerskim i kulturnim običajima različitih konfesija u BiH.

Obilježavanje Dana ljudskih prava
11.12.2014.god.

U našoj školi obilježen je Dan ljudskih prava. Učenici i nastavnici prezentovali su projekat “Moja domovina – zemlja različitosti.” Učenici su kroz bogat program istakli da naša škola ima za cilj: Sticanje  znanja i podizanje nivoa  svijesti o uvažavanju zajedničkog kulturnog i historijskog naslijeđa svih naroda u BiH. Manifestaciji su prisustvovali : Nihada Čolić, predstavnica Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade, Tajib Delalić i Fahra Zvizdić, predstavnici Općine Novi Grad, Eli Tauber , predstavnik Jevrejske zajednice BiH, Zlatan Bostandžić, direktor hora Princess krofne, roditelji i učenici škole, te drugi gosti i prijatelji škole.

Donacija informatičke opreme
1.12.2014.

Zahvaljujući saradnji  Općine Novi Grad Sarajevo i Općinskog suda, naša škola, zajedno sa još pet novogradskih škola, dobila je donaciju Općinskog suda u Sarajevu – osam računara koji će doprinjeti radu škole.

Tribina za roditelje
26.11.2014.

U srijedu,  u prostorijama škole, s početkom u 18 sati, Porodično savjetovalište i OŠ“Sokolje“ upriličili su Tribinu za roditelje. Tema je bila „ “Izazovi odrastanja-utjecaj vršnjaka“, a prezentatori su bili certificirani porodični savjetnici.

Priredba povodom Dana državnosti
24.11.2014.

Povodom obilježavanja 25.novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine u našoj školi održana je prigodna svečanost pod nazivom “Nek’ se cijela zemlja ori, kad o Bosni dijete zbori” .  Svečanosti su prisustvovali predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade, Općine Novi Grad, Školskog odbora i Vijeća roditelja, kao i veliki broj učenika, roditelja i nastavnika.

Konkurs za najbolji likovni i literarni rad
21.11.2014.

Povodom Dana državnosti u školi je raspisan konkurs za najbolji literarni i likovni rad na temu „Bosanska bajka“.

U kategoriji viših razreda nagrađeni za najbolji literarni rad su:

1. mjesto Katana Iness IX-3
2. mjesto Podžić Mevlida  VIII-3
3. mjesto Ćesko Anel  VIII-3

U kategoriji nižih razreda nagrađeni za najbolji literarni rad su:

1. mjesto Memišević Almin III-3
2. mjesto Vatreš Hurija  IV-3
3. mjesto Ćesko Anes V-3

U kategoriji viših razreda nagrađeni za najbolji likovni rad su:

1. mjesto Kešmer Lejla VIII-3
2. mjesto Smajlović Kerim VIII-1
3. mjesto Tabaković Selma VI-1

U kategoriji nižih razreda nagrađeni za najbolji likovni rad su:

1. mjesto Vatreš Medžida III-3
2. mjesto Salčin Amina V-2
3. mjesto Begić Amsal  II-2

Dani sporta za učenike III i IV razreda
14.11.2014. 

U našoj školi realizovana je manifestacija “Dani sporta 2014/2015” za učenike III i IV razreda. Učenici su se takmičili u više sportskih disciplina, gdje su pokazali svoje znanje i vještine. Sva odjeljenja su dobila diplome i poklone. Proglašeni su i pobjednici, odjeljenja III-2 i IV-2.

Predstava za djecu
6.11.2014.

Učenici IV razreda u Pozorištu mladih pogledali su lutkarsku predstavu „Mali Muk“ nastalu prema motivima istoimene bajke njemačkog pisca Wilhelma Hauffa.

Dani sporta za učenike I i II razreda
6.11.2014. 

U našoj školi realizovana je manifestacija “Dani sporta 2014/2015” za učenike I i II razreda. Učenici su se takmičili u više sportskih disciplina, gdje su pokazali svoje znanje i vještine. Proglašeni su i pobjednici, odjeljenja I-1 i II-3. Sva odjeljenja dobila su diplome i prigodne poklone.

Historijski čas
01.11.2014.

Povodom obilježavanja “Bitke za tenkove”, 10 učenika naše škole–članova geografske i historijske sekcije u pratnji nastavnika Eldina Crnčevića i direktora škole Bećira Hasanovića, prisustvovalo je historijskom času upriličenom na Dujmovskim brdima-Općina Trnovo.

Predstava za djecu
30.10.2014.

Učenici  I, II, i  III  razreda u multimedijalnoj sali Općine Novi Grad pogledali su  lutkarsku predstavu “Bajkina bajka” .

Izlet za uposlenike
18. – 19. 10. 2014. 

Trideset uposlenika škole realizovali su dvodnevni izlet u  Beograd. U okviru obilaska Beograda uposlenici su posjetili  I Muzej istorije Jugoslavije I Kuću cveća.

Svjetski dan učitelja
5.10.2014. 

Povodom Svjetskog dana učitelja u školi je raspisan konkurs za najbolji likovni i literarni rad na temu : „Moj učitelj“

U kategoriji nižih razreda nagrađeni za najbolji literarni rad su:

1. Avdić Jamin  III-3
2. Divović Emin  V-1
3. Sulejmanović Eldar  IV-3

U kategoriji viših  razreda nagrađeni za najbolji literarni rad su:

1. Dedajić Anela  VII-1
2. Ramdedović Medina  VI-3
3. Grbo Adnan  VII-1

U kategoriji nižih razreda nagrađeni za najbolji likovni rad su:

1. Solak Nejra I-2
2. Begić Amsal II-2
3. Pandža Zerina  V-2

U kategoriji viših  razreda nagrađeni za najbolji likovni  rad su:

1. Ligata Inela  VIII-3
2. Tabaković Amina  VIII-3
3. Avdić lejla   VIII-1

Svečani prijem prvačića
1.9.2014.

Povodom prijema prvačića nastavnici i učenici naše škole organizovali su prigodnu svečanost. Svečanosti su prisustvovali nastavnici, roditelji i predstavnici Općine Novi Grad.

Dodjela poklon-paketa za prvačiće
3.9.2014.

U našoj školi upriličena je dodjela poklon-paketa za učenike prvog razreda, koje je obezbijedila Općina Novi Grad. Sretno školovanje posjetom i uručenjem školskog pribora učenicima naše škole poželio je savjetnik načelnika Općine Novi Grad Safet Mešanović

Vezani članci

Vezani članci