Baščaršijske noći 2008.
04.07.2008.god.

Naši učenici učestvovali su na Baščaršijskim noćima 2008 u revijalnom programu “Za bolje sutra”. Naša škola predstavila se sa 4 tačke: folklor, moderni ples, monodrama i violina.


Škola u proirodi
Ove godine Škola u prirodi realizovana je u Kladnju, u odmaralištu Muška voda. 60 učenika četvrtih razreda boravili su u Kladnju od 13.05. do 16.05.2008.godine. Druga grupa, 40 učenika trećih razreda boravili su u ovom odmaralištu od 06.06. do 09.06.2008.god. Učenici su kroz igru, zabavu, i druženje obogatili svoje znanje. Uz svakodnevno učenje, sport i odmor učenici su priredili maskenbal i izložbu svojih radova. I ove godine učenici su Školu u prirodi ocjenili čistom peticom.


Festival znanja
02. – 04.06.2008.god.

U Neumu je održan Festival znanja. Ekipu naše škole na ovom festivalu predvodio je Eldin Crnčević – nastavnik Geografije. Naša ekipa osvojila je PRVO mjesto.


Svečanost povodom proglašenja učenika generacije školske 2007/08.god.
29.05.2008.god.

U našoj školi organizovana je svečanost povodom proglašenja učenika generacije za školsku 2007/08.godinu. Nakon prigodnog programa koji su izveli učenici, direktor je proglasio učenika generacije i ponose generacije školske 2007/08.godine.

Dervišagić Samir – ponos generacije
Durmiš Abdurrahman -ponos generacije
Korjenić Edina – ponos generacije
Korjenić Elvisa – ponos generacije
Kulovac Admira – ponos generacije
Osmanović Edin – ponos generacije
Prašević Lejla – ponos generacije
Ramić Ifeta – ponos generacije

Učenik generacije za školsku 2007/08.god. je Bektašević Mersiha.

Dodjeljene su i zahvalnice Ministarstvu obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, Službi za privredu, obrazovanje, kulturu, sport i informisanje Općine Novi Grad, JOB BH Telecom-u, firmi Unitrade, firmi Defter Komerc, Narodnom pozorištu Sarajevo, Kuvajtskom komitetu, te posebna priznanja za kvalitetan rad nastavniku geografije Crnčević Eldinu, nastavniku tjelesnog i zdravsvenog odgoja Šetić Muhamedu, bibliotekarki škole Kamarić Arijani i nastavnici razredne nastave Veladžić Ermini.

Priredbi su prisustvovali predstavnici Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, direktorica PPZ-a Dina Borovina, predstvanici Općine Novi Grad, Tajib Delalić, Halilović Salko, Zvizdić Fahra, zastupnici općinskog vijeća i kantonalne skupštine, predstvanici TV Hayat, direktori sarajevskih škola, te mnogobrojni gosti i prijatelji škole.


Priredba za roditelje
28.05.2008.god.

U školi je održana priredba za roditelje i učenike pod motom “Dječija mašta može svašta” gdje su učenici predstavili svoj talenat. Tom prilikom direktor škole dodjelio je pohvale učenicima i sekcijama koji su pokazali odlične rezultate tokom školske 2007/08.godine.


Ekskurzija
21.05. – 25.05.2008.god.

Za učenike osmih razreda organizovana je ekskurzija. 20 učenika naše škole zajedno sa učenicima OŠ “Behaudin Selmanović” u pratnji svojih razrednika bili su na proputovanju Bihać – Plitvička jezera – Trogir – Neum.


Izlet za učenike
16.05.2008.god.

Za učenike V, Vi i VII razreda realizovan je jednodnevni izlet. Učenici petih razreda posjetili su Mostar i vodopad Kravice. Učenici šestih razreda posjetili su historijske gradove Jajce i Travnik, a sedmaši su putovali u Gradačac.


20. Internacionalni sajam knjiga i učila
25.04.2008.god.

50 učenika u pratnji 4 nastavnika posjetili su 20.Internacionalni sajam knjiga i učila.


Međunarodni dječiji festival folklora
18.- 25. 04.2008.god.

U organizaciji KUD “Gajret” Sarajevo 29 učenika naše škole sa koreografom Ajanović Šadijom boravilo je u Turskoj. Učenici su učestvovali na Međunarodnom dječijem festivalu folklora.


Pozorišna predstava “Priče iz starog Sarajeva”
23.04.2008.god.

Članovi putujućeg pozorišta “Balloon art” iz Sarajeva u našoj školi izveli su predstavu “Priče iz starog Sarajeva”. Predstava je edukativno didaktičkog sadržaja u kojoj je na šaljiv način obrađena tematika proslave vjerskih praznika u starom Sarajevu (sve četiri monoteističke religije) sa posebnim akcentom na upoznavanje djece sa narodnim Običajima naroda BiH i edukaciji ka sprečavanju nesporazuma i nasilja među djecom. Organizator predstave je Udruženje oboljelih od cerebralne i dječije paralize.


47.SMOTRA NAUČNO-TEHNIČKOG I SPORTSKOG STVARALAŠTVA MLADIH KANTONA SARAJEVO
18. i 19. 04. 2008.god.

Naša škola bila je domaćin 47. Smotre naučno-tehničkog stavaralaštva mladih Kantona Sarajevo.Uz prigodan program Smotru je svečano otvorila gradonačelnica grada Sarajeva Semiha Borovac. Otvorenju su prisustvovali: Safet Kešo, ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, Tajib Delalić pomoćnik načelnika Općine Novi Grad, Zdravko Petrović, predsjednik Zajednice tehničke kulture BiH, Bajro Laković, predsjednik skupštine Narodne tehnike Kantona Sarajevo, direktori sarajevskih osnovnih i srednjih škola i mnogobrojni gosti i prijatelji škole.


Dan nezavisnosti BiH
27.02.2008.god.
Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u našoj školi upiličena je prigodna svečanost. Svečani program izveli su učenici OŠ “Sokolje”, OŠ “Behaudin Selmanović” i OŠ “Dobroševići”. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Prosvjetno-pedagoškog zavoda i Općine Novi Grad, direktori škola, brojni gosti i roditelji.


Dan sjećanja na poginule civilne žrtve rata
05.02.2008.god.

U našoj školi obilježen je 05. februar kao Dan sjećanja na poginule civilne žrtve rata. Prigodnim programom i posjetom spomen obilježju Palim borcima – šehitima MZ Naselja heroja Sokolje učenici i uposlenici škole odali su počast svim žrtvama Agresije na BiH sa željom da se takvo zlo više nikada ne ponovi.


Seminar za nastavnike razredne nastave
15. i 16. januar 2008.god.

U prostorijama JU OŠ “Sokolje” održan je seminar za nastavnike razredne nastave pod nazivom “Metodologija usmjerena na dijete”. Organizator seminara bio je Centar za obrazovne inicijative “STEP BY STEP”. Seminar su pohađali nastavnici razredne nastave iz naše škole i OŠ “Dobroševići”.


Opremanje biblioteke
U decembru 2007.god. školska biblioteka je nastavila sa izgrađivanjem svog fonda. Nabavljeno je 24 naslova ( 557 knjiga) obavezne lektire za učenike od II do VIII razreda.
Kupovinu knjiga omogućilo je Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo.
Pretraživanje ( po naslovu, autoru,..) možete obaviti na www.biblioteka.ba.
Sva pitanja, sugestije i prijedloge možete slati na web adresu bibliotekar@ossokolje.edu.ba.
Bibliotekarka će vam pomoći:
– pri odabiru knjiga
– pri najbržem i najefikasnijem pronalaženju informacija
– gdje pronaći informaciju
– kako doći do informacije
– kako pretraživati Internet
– kako koristiti cjelokupni bibliotečki fond

Dan dječije radosti
28. 12. 2007. god.
Učenici naše škole obilježili su Dan dječije radosti organizirajući karaoke show. U okviru ove zabave organizovano je i izvlačenje nagrada za učenike koji su primali užinu. Nagrade je obezbjedio vlasnik školske kuhinje Senad Čizmo.
Upriličena je i podjela novogodišnjih paketića za djecu uposlenika škole u organizaciji sindikata JU OŠ “Sokolje”.


Borba protiv droge
24.12.2007.god.
U našoj školi održano je predavanje na temu “Mladi i droga”. O prevenciji i zaštiti od droga, te o teškom procesu rehabilitacije govorili su članovi tima “Izlaz” – dr. Ajša Bijedić-Zildžić i Šejla Hadžikadić, dipl. psiholog Admir Vatreš – predstavnik MUP-a Kantona Sarajevo, te Almir Karadža – član kluba NeOvisnost.


Dan ljudskih prava
10.12.2007.god.
U našoj školi realizovan je projekat “Ljudska prava očima djeteta”. Uz pomoć osoblja Centra za ljudska prava Univerziteta u Sarajevu realizovana je radionica u četvrtim razredima i debata na temu ljudskih prava u starijim razredima.


Posjeta zagrebačkom sajmu knjiga i učila
10. 11. 2007. god.

Uposlenici naše škole posjetili su INTERLIBER, 30. međunarodni sajam knjiga i učila koji se održavao od 7. – 11.11.2007.god. u Zagrebu.
U sklopu posjete uposlenici naše škole obišli su i Islamski centar i Zagrebačku Medresu “Dr. Ahmed Smajlović”.


Ramazanska priredba
9.10.2007.god.
Povodom mjeseca Ramazana i nasupajućeg praznika Bajrama u našoj školi učenici i nastavnici organizovali priredbu. Priredbi su prisustvovali roditelji, nastavnici, direktori sarajevskih škola, te gosti iz Općine Novi Grad: Tajib Delalić, Fahra Zvizdić, Salko Halilović i Hadžan Konjo, nakon koje je upriličen iftar za uposlenike škole i goste.


Svečani prijem prvačića
3.9.2007.god.
Povodom prijema prvačića održana je svečana priredba. Na priredbi su učestvovali učenici naše škole. Priredbi su prisustvovali, učenici starijih razreda, nastavnici, roditelji i Tajib Delalić, pomoćnik načelnika za obrazovanje Općine Novi Grad.


Borba protiv droge
24.12.2007.god.

U našoj školi održano je predavanje na temu “Mladi i droga”. O prevenciji i zaštiti od droga, te o teškom procesu rehabilitacije govorili su članovi tima “Izlaz” – dr. Ajša Bijedić-Zildžić i Šejla Hadžikadić, dipl. psiholog Admir Vatreš – predstavnik MUP-a Kantona Sarajevo, te Almir Karadža – član kluba NeOvisnost.


Dan ljudskih prava
10.12.2007.god.

U našoj školi realizovan je projekat “Ljudska prava očima djeteta”. Uz pomoć osoblja Centra za ljudska prava Univerziteta u Sarajevu realizovana je radionica u četvrtim razredima i debata na temu ljudskih prava u starijim razredima.


Projekat “Sarajevo – Nastanak i razvoj”
12.05.2008.god.

U našoj školi realizovan je projekat pod nazivom “Sarajevo – Nastanak i razvoj”. Vođa projekta je nastavnica razredne nastave Oglečevac Nermina.


Projekat “Prevencija maloljetničke delikvencije”
12.05.2008.god.

U okviru projekta “Prevencija maloljetničke delikvencije” u našoj školi održana je radionica za učenike od V – VIII razreda na temu “Jedno dobro djelo”. Vođa projekta je nastavnik Vjeronauke Okanović Zijad.

Vezani članci

Vezani članci