Izlet za uposlenike
14. 6. 2007.g.

Za uposlenike naše škole organizovan je izlet pored Tarčina, na izletištu Sastavci.

Manifestacija povodom proglašenja učenika generacije
5. 6. 2007. g.

U našoj školi organizovana je manifestacija povodom svečanog proglašenja učenika generacije. Nakon prigodnog programa u kojem su učestvovali učenici naše škole, učenici OŠ “Behaudin Selmanović” i učenici OŠ “Dobroševići”, direktor je proglasio učenika generacije, ponose generacije i sportistu i sportistkinju školske 2006/2007 godine.

Čavčić Adnela – ponos generacije
Ćubara Ajla – ponos generacije
Džemidžić Dženana- ponos generacije
Mujezinović Berina – ponos generacije
Osmanagić Merima – ponos generacije
Sinanović Amra – ponos generacije
Vatreš Šejla – ponos generacije
Zimić Merima – ponos generacije
Zornić Alem – ponos generacije

Učenik generacije za školsku 2006/2007 godinu je učenica VIII-2 razreda Mujkić Arnela.

Sportisti školske 2006/2007 godine su Džemidžić Dženana i Džemidžić Kenan.

Dodijeljene su i zahvalnice Safetu Veliću, direktoru OŠ “Behaudin Selmanović”, Tajibu Delaliću, pomoćniku načelnika za obrazovanje Općine Novi Grad, Damiru Hadžiću, načelniku Općine Novi Grad, Ministarstvu obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, te posebna priznanja za kreativan i kvalitetan rad nastavnicama razredne nastave Ermini Veladžić i Almedini Musić.

Svečanosti su prisustvovali Azemina Njuhović ispred Ministarstva za obrazovanje i nauku Kantona Sarajevo, Meliha Husić i Mina Pleh ispred Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo, Tajib Delalić, pomoćnik načelnika za obrazovanje Općine novi Grad, Ahmet Zećo i Fahra Zvizdić ispred Općine Novi Grad, direktori sarajevskih osnovnih škola, te mnogobrojni gosti i prijatelji škole.

Izlet za učenike
31. 5. 2007. g.

Za učenike naše škole od prvog do četvrtog razreda organizovan je jednodnevni izlet. Učenici su u pratnji razrednika posjetili Vrelo Bosne.

Borba protiv droge
30. 5. 2007. g.

Cvjetin Marić, načelnik odjela za narkomaniju MUP-a Kantona Sarajevo, održao je u našoj školi predavanje o prevenciji i zaštiti od droge. Predavanju su prisustvovali učenici, roditelji i uposlenici škole.

Škola u prirodi
10. – 14. 05. 2007.g.

Realizovana je “Škola u prirodi” u Neumu. 38 učenika trećih i četvrtih razreda u pratnji tri nastavnika boravilo je u hotelu “Neum”. “Škola u prirodi” bila je uspješna i učinkovita. Kroz igru, odmor i druženje učenici su obogatili svoje znanje. U povratku su posjetili Mostar, Stari most, i Vrelo Bune.

Prezentacija projekta “ADITIVI”
29.03.2007.godine

U našoj školi uspješno je realizovana prezentacija projekta “Aditivi”. Autor ovog projekta je Amna Jašarević – nastavnica Hemije u našoj školi.

Ovoj prezentaciji prisustvovali su uvaženi profesori doc.dr. Dževad Jarebica, doc.dr. Meliha Hajrić-Zejnilagić i doc.dr. Ramiz Velić, uposlenici Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo, uposlenici Općine Novi Grad, direktori i nastavnici sarajevskih škola, te brojni gosti i prijatelji škole.

Prezentacija projekta počela je laboratorijskim vježbama učenika osmih razreda i izlaganjem učenika. Izlaganje je pratila prezentacija sa snimljenim intervjuima profesora Poljoprivredno- prehrambenog fakulteta, Pedagoške akademije, Fakulteta za veterinarsku medicinu i Prirodno-matematičkog fakulteta, te intervjui sa tehnolozima radnih organizacija: “Coca-Cola”, “Pak Centar” i “”Milkos-sarajevska mljekara”.

Cilj ovog  projekta je edukacija i informiranost učenika i građana o upotrebi aditiva u ishrani, kao i podizanje nivoa znanja i svijesti o kulturi ishrane.

Donacija kompanije “Bosnalijek”
09.03.2007.godine

Farmaceutska kompanija BOSNALIJEK (Mikrobiološko odjeljenje) donirala je JU OŠ “Sokolje” laboratorijsko posuđe i pribor. Zahvaljujući ovoj vrijednoj donaciji učenicima je omogućeno da svoje znanje iz predmeta Hemija i Biologija obogate i praktičnim radom u školskoj laboratoriji.
Zahvaljujemo se prijateljima iz BOSNALIJEKA što su dali svoj doprinos za što bolju i kvalitetniju realizaciju nastavnog plana i programa u JU OŠ “Sokolje”.

Književni susret
14.02.2007.godine

U našoj školi organizovan je književni susret. Učesnici su bili poznati književnici Irfan Horozović i Almir Zalihić, te 60 učenika naše škole. Učenici su se kroz druženje i razgovor upoznali sa književnicima i njihovim književnim stvaralaštvom.

Posjete
09.02.2007. godine

Učenici izborne nastave iz Historije u okviru plana izborne nastave posjetili su Muzej Grada Sarajeva i to depadanse Brusa Bezistan i Sarajevo 1878-1914.godina. Cilj ove posjete bilo je upoznavanje učenika sa historijom Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Sportske aktivnosti
11.01.2007. g.

U nasoj školi organizovali smo turnir u odbojci za uposlenike JU OŠ “Sokolje”, JU OŠ “Behaudin Selmanović” i  JU OŠ “Dobroševići”. To je bila prilika za druženje i upoznavanje između prijateljskih škola. Moramo se pohvaliti prvim mjestom na ovom prijateljskom turniru :-)

Druženje uposlenika JU OŠ “Sokolje”
05.01.2007. g.

Povodom vjerskih i novogodišnjih praznika upriličeno je druženje u prostorijama naše škole za sve uposlenike.

Dan dječije radosti
29. 12. 2006. g.

Učenici su obilježili Dan dječije radosti organizirajući karaoke show. U okviru ove zabave organizovano je i izvlačenje nagrada za učenike koji su primali užinu. Nagrade je obezbjedio vlasnik kuhinje Senad Čizmo.

Podjela novogodišnjih paketića
28. 12. 2006. g.

Upriličena je podjela novogodišnjih paketića za djecu uposlenika škole u organizaciji sindikata JU OŠ “Sokolje”.

21.12.2006. godine

Nastavnice razredne nastave Ermina Veladžić i Nermina Oglečevac timski su realizovale ogledni čas u svojim odjeljenjima iz nastavnog predmeta Bosanski jezik i književnost. Tema časa bila je interpretacija književnog teksta: “Dućan kod svrake”. Času su prisustvovali direktor škole, nastavnici, roditelji i gosti iz osnovnih škola “Behaudin Selmanović” i “Dobroševići”.

19. 12. 2006. godine

U školi je održano predavanje o prevenciji i zaštiti od droge. Predavač je bio Cvjetin Marić, načelnik Odjela za narkomaniju MUP-a Kantona Sarajevo

Ogledni čas
13.12.2006. g.

U okviru individualnog stručnog usavršavanja nastavnica razredne nastave Zulejha Kopić realizovala je ogledni čas iz nastavnog predmeta Priroda i društvo, na temu “Važnost vode za živa bića”. Času su prisustvovali direktor škole i nastavno osoblje.

16. 11. 2006. godine

Upriličen je okrugli sto na temu “Droga je mrak – upali svjetlo”. Učešće na okruglom stolu uzeli su: predstavnici Zavoda za borbu protiv droga i drugih toksikomanija Kantona Sarajevo, predstavnici Općine Novi Grad, predstavnici UG “Narko – Ne”, hafiz Sulejman Bugari i fudbaler NK “Željezničar” Almir Gredić. Aktivno učešće uzeli su roditelji i učenici škole.

15. 11. 2006. g.

Počela je realizacija projekta “Droga je mrak – upali svjetlo!” Školu su posjetila dva bivša ovisnika koji su uposlenicima, roditeljima i ućenicima prenijeli svoja iskustva, govorili o štetnosti droga, o teškom procesu rehabilitacije.

08.11.2006 godine

Učenici i nastavnici škole posjetili su Komunu za odvikavanje i rehabilitaciju ovisnika “Izlaz”.

Borba protiv droge

Škola je dala veliki doprinos u borbi protiv droga organizujući i realizirajući posjete i projekte, te na taj način edukovala djecu i roditelje o prevenciji i stetnosti raznih narkotika

Posjeta Srebrenici i Memorijalnom centru “Potočari”
04.11.2006.godine

Uposlenici OŠ “Sokolje” i OŠ “Behaudin Selmanović” posjetili su Srebrenicu i spomen park “Potočari”. Tom prilikom uposlenici su mještanima sela Gornji Potočari poklonili 30 paketa hrane.

Početak nastave u JU OŠ “Sokolje”
30.10.2006.godine

Ovaj datum ostaće vječno zapamćen zbog prelaska učenika i određenog broja zaposlenika u OŠ “Sokolje” i početka nastave u novoj školskoj zgradi.

Svečano otvaranje JU OŠ “Sokolje”
18.09.2006. godine

Svečanom priredbom otvorena je JU OŠ “Sokolje”. Ovom svečanom činu prisustvovali su:
Emir Turkušić- Ministar obrazovanja i nauke Kantona sarajevo
Denis Zvizdć – Premijer Vlade Kantona Sarajevo
Damir Hadžić – Nacelnik opcine Novi Grad
te mnogobrojni gosti i prijatelji skole.

Vezani članci

Vezani članci