Konkurs “Preporod”
10. 6. 2020.

Tema 8. Konkursa  Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” u 2020. godini za literarne i likovne radove polaznika predškolskih ustanova i učenika osnovnih škola bila je “Bosnom behar probeharao”. Žiri  Bisera Alikadić, Mirsad Bećirbašić, prof. dr. Almedina Čengić, doc. dr. Mirzana Pašić Kodrić i prof. Arnela Trešnjo dodjelio je drugo mjesto našoj učenici Adli Maslo.

STEM takmičenje “Učenje kakvo želimo”
1. 6. 2020.

U konkurenciji preko 200 radova na takmičenju “Učenje kakvo želimo” radovi naših nastavnica Armine Bukvić i Maide Herac su ušli u uži izbor. Nakon drugog kruga, među 10 pobjedničkih radova je i rad nastavnice Maide Herac.

Takmičenje “Eko izazov”
20. 5. 2020.

Na takmičenju “EKO izazov iz vašeg doma” učenici i škola su dobili Zahvalnice za učešće, a učenice osmog razreda Dženita Podžić i Amina Devedžija osvojile su nagrade za video: Eko izazov”.

Najbolji likovni rad “Sarajevo-grad raznolikosti”
16. 5. 2020.

Na nagradnom takmičenju najboljeg likovnog rada rada na temu “Sarajevo grad raznolikosti?”u organizaciji Mali ambasadori Sarajeva prvo mjesto po izboru stručnog žirija pripalo je našoj učenici  Adni Hadžavdija VIII-3.

Nagradni konkurs Gradske biblioteke Zenica
2. 5. 2020.

Povodom Svjetskog dana knjige Gradska biblioteka Zenica raspisala je konkurs “Čitam zato što…”
Učenica Amina Bahtanović VIII-2 osvojila je 3. mjesto, a učenica Amina Devedžija VIII-1 ušla je u 10 najboljih radova i također osvojila nagradu.

Nagradno takmičenje “Šta je za mene Sarajevo?”
17. 4. 2020.

Na nagradnom takmičenju pisanja literarnog rada na temu “Šta je za mene Sarajevo?”koje su objavili Mali ambasadori Sarajeva, prva dva mjesta osvojili su naši učenici: Ajša Mujčo III-4 I Sinan Salispahić III-1.

Nagradni konkurs JU Biblioteka Maglaj
11. 4. 2020.

Na konkursu JU Biblioteka Maglaj za najbolje kratke video snimke o temi: „Čitam ti ono što volim“, učenica VIII razreda Amina Bahtanović zauzela je 3. mjesto.

Nagradno takmičenje KK Spars Realway
1. 4. 2020.

KK Spars Realway organizirao je takmičenje u likovnom izražavanju u kojem je učestvovalo oko 200 članova koji su na jako kreativan i maštovit način prenijeli na papir “Život košarkaša u izolaciji”.
Prvo mjesto na ovom takmičenju osvojio je naš učenik Piknjač Mirza IV-1.

2. mjesto na konkursu za najbolji likovni rad “Ljubav je jača od svega”
3.2.2020.

Na konkurs Sarajevo Publishinga pristiglo je oko 3000 likovnih radova na temu „Ljubav je jača od svega“ za učenike od I do V razreda. U kategoriji od I do V razreda za najbolji likovni rad, naša učenica III-4 razreda, Amila Alajbegović osvojila je 2. mjesto. Čestitke Amili i njenoj učiteljici Selmi Hamzakadić.

Finalni događaj – Sat kodiranja
25.1.2020.

Najveći edukativni događaj u BiH i regiji – Sat kodiranja – održan je 25.1.2020., na Internacionalnom Burch Univerzitetu, u organizaciji Centra za promociju civilnog društva. Učešće je uzelo preko 40.000 djece i mladih iz 45 općina BiH. Zahvaljujući ostvarenim rezultatima, u finalni krug takmičenja su uspjele proći sljedeće osnovne škole: OŠ „1. mart“, Vrnograč, OŠ „Sokolje“, Sarajevo, OŠ „Zalik“, Mostar. U kategoriji osnovnih škola, sva tri mjesta osvojili su učenici naše škole: treće mjesto osvojila je Sarah Pašalić, drugo mjesto Amer Vatreš, a prvo mjesto Mirza Korać. Čestitke našim učenicima i njihovim mentorima nastavnicama Merimi Kardaš, Armini Bukvić i Maidi Herac.

Dan Općine Novi Grad
16.12.2019.

Povodom 16. decembra, Dana Općine Novi Grad održana je svečana sjednica Vijeća, gdje su uručena općinska priznanja i zahvalnice za doprinos iz različitih oblasti rada i djelovanja.
Profesorica razredne nastave, Zulejha Kopić, je od strane Općinskog vijeća i Komisije za dodjelu zahvalnica i priznanja, na prijedlog MZ ,,Naselje Heroja Sokolje” i MZ ,,Zabrđe” dobila Zahvalnicu za doprinos u razvoju obrazovnog sistema, posebno projektne nastave.

Kantonalno takmičenje u odbojci
16.12.2019.

U dvorani “Mirza Delibašić” održano je kantonalno takmičenje općinskih reprezentacija u odbojci za dječake. Reprezentacija naše općine zauzela je 3. mjesto. Učenici naše škole u reprezentaciji Općine Novi Grad bili su: Ombaša Adin, Efendić Aldin, Šabanija Sedin, Vatreš Amer, Korać Mirza i Mehović Asmir. Trener reprezentacije Općine Novi Grad je bio naš nastavnik Šetić Muhamed.

Ceremonija dodjele Nagrada za inovativne nastavnike
15.12.2019.

Uposlenici naše škole prisustvovali su 4. godišnjoj dodjeli nagrada za inovativne nastavnike u Narodnom pozorištu Sarajevo, koju organizuje COI Step by Step. Naša uposlenica Selma Hamzakadić nominovana je u kategoriji Učitelji/ce razredne nastave u osnovnim školama. Selma Hamzakadić je ušla u uži izbor – 10 najinovativnijih u BIH u ovoj kategoriji.

Općinsko takmičenje u odbojci
12.12.2019.

Na općinskom takmičenju iz odbojke za djevojčice, realizovanom povodom obilježavanja Dana Općine Novi Grad, ekipa naše škole: Anisa Višća, Ilma Brezac, Mirzeta Luinović, Ajla Džebo, Ilma Avdić, Minela Grabovica, Emela Mešanović, Džejla Šahbaz, Emina Parnica, Džejla Redžić, Amira Muratović, Adla Maslo i Ema Pozder osvojila je 3. mjesto. Učenice pripremao nastavnik Muhamed Šetić.

Dodjela nagrada za najbolji video na temu “Zahvalnost”
12.12.2019.

U okviru Kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ TPO fondacija raspisala je konkurs za najbolji kratki film na temu: „Zahvalnost“. U zaista velikoj konkurenciji, učenik naše škole, Eldar Sulejmanović osvojio je 2. mjesto u kategoriji osnovnih škola za najbolji video na temu „Zahvalnost“. Premijerno prikazivanje pobjedničkih filmova i dodjela nagrada upriličena je u Centru za kulturu u Mostaru. Sulejmanović Eldar i OŠ „Sokolje” s ponosom predstavljaju nagrađeni film „Zahvalnost”.

Globalno online takmičenje iz matematike
3.12.2019.

International Youth Math Challenge globalno je online takmičenje iz matematike. Učenici se takmiče u dvije starosne kategorije: mlađi od 18 godina, tj. od 10 do 17 godina i stariji od 18 godina. Učenici iz obje kategorije imali su iste problemske zadatke u svim krugovima. Učešće je ove godine prijavilo 4000 učesnika, iz oko 90 zemalja svijeta. Deset učenika naše škole: Ilma Avdić, Ajla Džebo, Rijad Kasapović, Ilma Brezac, Ajla Mirvić, Amina Devedžija, Amina Bahtanović, Dženita Podžić, Adla Maslo i Naida Troković, u koordinaciji sa nastavnicom Duran Idmirom, u septembru ove godine prošli su predkvalifikacioni krug, te u polufinalu takmičenja ostvarili odlične rezultate, i samim tim se plasirali u finalni krug takmičenja. U finalnom takmičenju, održanom 29.11.2019. godine, učenici su ostvarili zapažen rezultat. Učenici su ostvarili rezultat koji ulazi u top 5% svih rezultata ovogodišnjeg takmičenja. Čestitamo nastavnici i učenicima na zavidnim rezultatima na ovom svjetskom takmičenju.

Miting atletskih škola
30.11.2019.

Poslije uspješnih rezultata na općinskom i kantonalnom takmičenju iz atletike naši učenici uzeli su učešće na 1. dvoranskom mitingu atletskih škola održanom u Zetri.

Učenici su postigli izvanredne rezultate:

Halilović Faris – 60m – 2. mjesto
Ćumurović Amar – 60m – 4. mjesto
Mehić Halima – 60m – 4. mjesto
Đozo Anis – bacanje kugle – 3. mjesto
Aruković Šejla – bacanje kugle – 3. mjesto

Dodjela nagrada za izvrsnost u znanju
25.11.2019.

U Gradskoj vijećnici u Sarajevu je održana svečana akademija povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH. Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je ugostio djecu sa poteškoćama u razvoju, učenike osnovnih i srednjih škola i studente koji su postigli izuzetne rezultate u učenju i vještinama. Zlatni novčić i priznanje za postignutu izvrsnost u sticanju obrazovanja, znanja i vještina dobila je učenica VII-3 razreda naše škole Sarah Pašalić.

Atletsko takmičenje “Postani atleta”
22. 11. 2019.

U okviru projekta Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo „Postani atleta“ održano je općinsko takmičenje u atletici za učenike 7. i  8. razreda. Učenici naše škole u ekipnom plasmanu zauzeli su 1. mjesto. Pojedinacno učenici su postigli sljedeće rezultate:

Halilović Faris- 60m – 2. mjesto
Šuško Nijaz – 60m – 3. mjesto
Žuga Arnela – 60m – 1. mjesto
Sirćo Amela – 60m – 3. mjesto
Mehić Halima – 300m – 1. mjesto
Hasković Faris – skok u dalj – 2. mjesto
Aruković Šejla – bacanje kugle – 1. mjesto
Mehanović Nedim – bacanje kugle – 1. mjesto

Učenike pripremao nastavnik Muhamed Šetić.

„Robotics is cool”
16.11.2019.

U okviru Evropske sedmice robotike, Centar za mlade INPUT Zenica i STEM Centar organizovali su jednodnevni događaj „Robotics is cool”. Nastavnice naše škole Armina Bukvić i Maida Herac učestvovale su na edukaciji i interaktivnim radionicama na teme: elektronika, robotika, 3D print, pisanje i crtanje. Na takmičenju u programiranju mBotova naš učenik Elvir Kadrić osvojio je 1. mjesto.

Kantonalno takmičenje NUS
16.11.2019.

U OŠ “Malta” održano je 23. Kantonalno takmičenje osnovnih škola iz programa “Upozoravanje na mine”. Ekipa naše škole u sastavu: Pašalić Sarah, Sirćo Amela, Džananović Emina i Šahmanija Erna osvojila je 2. mjesto. Učenike pripremala nastavnica Lejla Herak.

Takmičenje u odbojci
8.11.2019.

Na takmičenju iz odbojke za djevojčice, na Memorijalnom turniru “Fatima Gunić”, ekipa naše škole: Anisa Višća, Ilma Brezac, Mirzeta Luinović , Ajla Džebo, Ilma Avdić, Minela Grabovica, Emela Mešanović, Džejla Šahbaz, Amina Parnica i Ema Pozder osvojila je 3. mjesto. Učenice pripremao nastavnik Muhamed Šetić.

Turnir u malom nogometu
7.11.2019.

Na Sedmom memorijalnom turniru u malom nogometu “Fatima Gunić”, ekipa naše škole: Balaš Harun, Dedajić Ahmed, Gagula Imran, Halilović Tarik, Šahmanija Rijad, Laković Anes, Tairi Bilal, Vatreš Ahmed i Grbić Ajidn osvojila je 1. mjesto. Učenike pripremao nastavnik Šetić Muhamed.

Takmičenje NUS
26.10.2019.

U OŠ “Fatima Gunić” održano je takmičenje osnovnih škola Općine Novi Grad Sarajevo iz programa “Upozoravanje na mine”. Ekipa naše škole u sastavu: Pašalić Sarah, Sirćo Amela, Džananović Emina i Šahmanija Erna osvojila je 1. mjesto. Učenike pripremala nastavnica Lejla Herak.

Kantonalno takmičenje u atletici
17.10.2019.

Na kantonalnom  takmičenju iz atletike, pod nazivom “Atletski kup 2019.” naša škola zauzela je 2.mjesto u ekipnom plasmanu. Pojedinačni uspjesi su sljedeći:

 • Ćumurović Amar – 60m muškarci –  1. mjesto
 • Mehović Asmir – 300m muškarci, – 3. mjesto
 • Brezac Ilma– 600m žene, – 4.mjesto
 • Đozo Anis– bacanje kugle  muškarci, – 1.mjesto
 • Aruković Šejla– bacanje kugle  žene, – 3.mjesto
 • Amar Ćumurović, Halilović Faris, Mehović Asmir i Šišić Mahir– štafeta 4*100m muškarci, – 2.mjesto
 • Mirvić Ajla, Žuga Arnela, Žilić Šejla i Mehić Halima – štafeta 4*100m žene, – 4.mjesto

Učenike pripremao nastavnik Muhamed Šetić.

Malonogometni turnir
12.10.2019.

Na 4. Memorijalnom malonogometnom turniru “Nedim Škamo”, u organizaciji Udruženja Prva dobrinjska brigada, ekipa naše škole zauzela je 2. mjesto. Za najboljeg golmana turnira proglašen je naš učenik Ćumurović Amar. Učenike pripremali nastavnici Muhamed Šetić i Amar Muratović.

Općinsko takmičenje u atletici
9.10.2019.

Na općinskom takmičenju iz atletike, pod nazivom “Atletski kup 2019.” naša škola zauzela je 1.mjesto u ekipnom plasmanu.
Pojedinačni uspjesi su sljedeći:

 • Mirvić Ajla – 60m žene – 1. mjesto
 • Žuga Arnela – 60m žene – 2. mjesto
 • Ćumurović Amar – 60m muškarci –  3. mjesto
 • Mehović Asmir – 300m muškarci, – 1. mjesto
 • Mehić Halima– 300m žene, – 1. mjesto
 • Žilić Šejla– 300m žene, – 3. mjesto
 • Brezac Ilma– 600m žene, – 1.mjesto
 • Muković Emina – skok u dalj;  žene – 3. mjesto
 • Korać Mirza – skok u dalj; muškarci – 1. mjesto
 • Đozo Anis– bacanje kugle  muškarci, – 1.mjesto
 • Aruković Šejla– bacanje kugle  žene, – 2.mjesto
 • Parnica Amina– bacanje kugle  žene, – 3.mjesto
 • Amar Ćumurović, Halilović Faris, Mehović Asmir i Šišić Mahir– štafeta 4*100m muškarci, – 1.mjesto
 • Mirvić Ajla, Žuga Arnela, Žilić Šejla i Mehić Halima – štafeta 4*100m žene, – 1.mjesto

Učenike pripremao nastavnik Muhamed Šetić.

Promocija najboljih nastavnika – obilježavanje Svjetskog dana učitelja
4.10.2019.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je povodom obilježavanja 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja organizovalo u Domu mladih manifestaciju posvećenu značaju rada svih prosvjetnih radnika i važnosti ove profesije. Na svečanosti kojoj su prisustvovali učenici, učitelji, nastavnici, direktori i svi oni koji su dio obrazovnog sistema, prigodnim programom i dodjelom priznanja i nagrada obilježen je Svjetski dan učitelja.

Ponosni smo na naše nastavnike koji su ovom prilikom nagrađeni za svoj entuzijazam, rad, trud i zalaganje u protekloj školskoj godini.
Nominovani u kategoriji najboljih nastavnika u osnovnoj školi su naše nastavnice Armina Bukvić i Ferizata Hadžović. Titulu nastavnik godine -stručni saradnik u osnovnoj školi dobila je naša bibliotekarka Arijana Alispahić.

Turnir u malom nogometu
17.9.2019.

Na  turniru u malom nogometu “Memorijal 2. viteška”  za učenike novogradskih osnovnih škola, ekipa naše škole: Balaš Harun, Mujanović
Ernad, Šahmanija Rijad, Grbić Ajdin, Dedajić Ahmed, Halilović Tarik,Vatreš Ahmed, Lelo Arman i Halilović Benjamin osvojila je 3. mjesto.
Učenike pripremao nastavnik Šetić Muhamed.

Vezani članci

Vezani članci