Turnir u odbojci za djevojčice
17.6.2019

Održana  je završnica lige u odbojci za djevojčice novogradskih osnovnih škola, u sklopu manifestacije “Novogradski dani 2019.”. Završnica je održana u dvorani “Ramiz Salčin”.Učenice naše škole postigle su izvanredan rezultat i osvojile treće mjesto.

Mala olimpijada
16.6.2019.

U okviru manifestacije ,,Novogradski dani 2019”, u našoj školi je održan prijateljski turnir ,,Mala olimpijada”, koju predvodi Sportski klub ,,Delfin”.Preko stotinu takmičara se takmičilo u sljedećim disciplinama: borba, pomsae, brzi kick, samoodbrana. Veći broj učesnika su bili učenici naše škole, ostvarili su fantastične rezultate i osvojili više medalja i priznanja.

Turnir u malom nogometu
16.6.2019.

U okviru manifestacije “Novogradski dani 2019”, na terenu “Srce”  održan je turnir u malom nogometu za učenike osnovnih škola u organizaciji FK “Novi Grad”. Ekipa naše škole osvojila je 3. mjesto. Naš golman Kljaić Edah proglašen je za najboljeg golmana turnira. Učenike pripremao nastavnik Šetić Muhamed.

Takmičenje u streljaštvu
15.6.2019.

U okviru manifestacije “Novogradski dani 2019.” , u organizaciji streljačkog kluba “Caracal” održano je takmičenje u streljaštvu za učenike novogradskih osnovnih škola. U konkurenciji dječaka, naš učenik, Sulejmanović Eldar zauzeo je 1. mjesto, a u ekipnom plasmanu ekipa naše škole zauzela je 2. mjesto. Učenike predvodili nastavnici Muhamed Šetić i Lejla Podbićanin.

Državno takmičenje iz Tehničke kulture
8.6.2019.

Našu školu na 57. Smotri naučno – tehničkog stvaralaštva mladih Bosne i Hercegovine predstavile su učenice Dalila Korać, Sarah Pašalić, Amina Devedžija, Lejla Harbinja i Zerina Pandža. Smotra je održana 08.06.2019. godine u gradu Bugojno. Naše učenice su osvojile dva zlatna točka, i to cijela ekipa iz testa općetehničkih znanja 1. mjesto i 1. mjesto Amina Devedžija iz testa znanja iz nastave za 7. razred. Učenice je pripremala nastavnica Armina Bukvić.

Državno takmičenje iz robotike SPARKreators 2019.
24.5.2019.

Održano je državno takmičenje iz robotike, SPARKreators2019. u Mostaru. Tim učenika koji je predstavljao našu školu su Pašalić Sarah, Kadrić Elvir, Amela Sirćo i Ilma Brezac. Učenica Pašalić Sarah je osvojila srebrenu medalju i plasirala se na 2. mjesto. Čestitamo našoj ekipi, učenici Sarah Pašalić i njihovoj mentorici, nastavnici Armini Bukvić.

Kantonalno takmičenje iz Tehničke kulture
10.5.2019.  

Dana 10.5.2019. godine održano je Kantonalno takmičenje iz predmeta Tehnička kultura. Našu školu su predstavljale: Korać Dalila, Pašalić Sarah, Devedžija Amina, Harbinja Lejla i Pandža Zerina. Iz testova znanja takmičili su se učenici 7. 8. i 9. razreda pa je učenica Devedžija Amina zauzela 3. mjesto, a Pandža Zerina 2. mjesto. Praktičan rad na licu mjesta radile su sve pomenute učenice i osvojile 2. mjesto. Ekipni plasman škole je 3. mjesto. Ekipa škole stekla je pravo učešća na Federalnom takmičenju. Mentori učenika su: Armina Bukvić i Safet Višnjić.

Saobraćajno-obrazovno takmičenje
27. 4. 2019.

Na 23.Saobraćajno obrazovnom takmičenju učenika Kantona Sarajevo koje je održano 27.04. 2019. godine učenici naše škole:Pašalić Sarah, Karamustafić Hena, Muraspahić Tarih i Gibović Adin osvojili su 4. mjesto ekipno na nivou Općine Novi Grad. Njihov mentor je nastavnica Armina Bukvić.

Općinsko takmičenje iz Tehničke kulture
23.4.2019.

 • U utorak, 23.4.2019. održano je općinsko takmičenje iz predmeta Tehnička kultura. Naši učenici su ostvarili  zapažene rezultate.
 • Učenica petog razreda Korać Dalila osvojila je 3. mjesto.
 • Učenica šestog razreda Pašalić Sarah osvojila je 4. mjesto.
 • Učenica sedmog razreda Devedžija Amina osvojila je 4. mjesto.
 • Učenica osmog razreda Harbinja Lejla osvojila je 4. mjesto.
 • Učenica devetog razreda Pandža Zerina osvojila je 3. mjesto.
 • Učenici su osvojili 3. mjesto ekipino i stekli pravo učešća na kantonalnom takmičenju.

Demonstrator radova je učenik  šestog razreda Emsal Kaltak.
Mentori: Armina Bukvić i Safet Visnjić.

Kantonalno takmičenje iz Prve pomoći
20.4.2019.

U subotu, 20.4.2019. godine održano je kantonalno takmičenje iz Prve pomoći. Odlična ekipa učenika: Kustura Emina, Muković Emina, Brezac Ilma, Višća Anisa, Grabovica Minela i Ćesko Anes, koju je pripremala nastavnica Lejla Podbićanin, osvojila je 4. mjesto.

4.4.2019.
Književni natječaj “Bajramske priče”

Na književnom natječaju “Bajramske priče”, u okviru književne nagrade “Musa Ćazim Ćatić”, učenica naše škole Amina Bahtanović nagrađena je za najbolju neobjavljenu bajramsku priču “Naša bajramska priča”. Njena priča bit će objavljena u zborniku radova “Najbolje bajramske priče”.
Učenica je sa nastavnicama Edisom Čolaković-Alajmović i Zulejhom Kopić prisustvovala svečanoj promociji i dodjeli nagrada u Bošnjačkom Institutu-Fondacija Adila Zulfikarpašića.

3.4.2019.
Konkurs “Savremena i kreativna nastavna priprema”

Na konkursu “Savremena i kreativna nastavna priprema”, u organizaciji IK “Bosanska riječ”, nastavnica njemačkog jezika Enisa Grebić je dobitnica nagrade za najbolju pripremu u kategoriji predmetne nastave.

Općinsko takmičenje “Projekt građanin”
30.3.2019.

U subotu, 30.3.2019. godine održano je općinsko takmičenje iz Civitasa “Projekt građanin”. Ovogodišnja tema projekta naše ekipe bila je “Od otpada do energije”. Učenici su prepoznali problem u svojoj zajednici, te predložili mjere rješavanja za dobrobit cjelokupnog stanovništva. Ekipa VII razreda naše škole, koju je pripremao nastavnik Kozić Aldin, osvojila je 3. mjesto.

Kantonalno takmičenje iz Bosanskog jezika i književnosti
29.3.2019.

Učenice naše škole učestvovale na kantonalnom takmičenju iz Bosanskog jezika i književnosti. Učenica Šejla Žilić VIII-1 je sa 87,5% urađenih zadataka osvojila zapažen rezultat. Učenicu pripremala nastavnica Amra Bajrić. Učenica Podžić Dženita VII-3, koju je pripremala nastavnica Edisa Čolaković- Alajmović, je sa 94,1% urađenih zadataka osvojila 3. mjesto.

Prva pomoć
23.3.2019.

Na općinskom takmičenju iz Prve pomoći ekipa naše škole osvojila je 1. mjesto. Ekipu su sačinjavali učenici: Kustura Emina, Muković Emina, Brezac Ilma, Višća Anisa, Grabovica Minela i Ćesko Anes. Učenike pripremala nastavnica Lejla Podbićanin.

Općinsko takmičenje u stonom tenisu
18.3.2019.

Na  11.  općinskom  takmičenju u stonom tenisu za učenike novogradskih škola, održanom u našoj školi, učenici OŠ ” Skender Kulenović ” zauzeli su ekipno 1. mjesto. Drugo mjesto je OŠ “Sokolje”, a treće mjesto OŠ “Aleksa Šantić”.

Pojedinačno učenici su postigli sljedeće rezultate:

Dječaci:
1. mjesto Kajević Alen – OŠ “Skender Kulenović”
2. mjesto Poturak Tarik- OŠ “Skender Kulenović”
3. mjesto Džananović Džavid – OŠ “Sokolje”

Djevojčice:
1. mjesto  Čorić Nejra – OŠ “Skender Kulenović”
2. mjesto  Suljić Iman – OŠ “Aleksa Šantić”
3. mjesto  Grabovica Minela– OŠ “Sokolje”

Općinsko takmičenje iz Bosanskog jezika i književnosti
15.3.2019.

Na općinskom takmičenju iz Bosanskog jezika i književnosti, za učenike VII I VIII razreda, učenice naše škole postigle su odlične rezultate. Dženita Podžić, učenica VII-3 osvojila je drugo mjesto, i sa osvojenih 56 bodova plasirala se na kantonalno takmičenje.
Učenica VIII-1 razreda, Šejla Žilić, sa 56 bodova osvojila je treće mjesto i plasirala se na kantonalno takmičenje. U ukupnom plasmanu naša škola osvojila je drugo mjesto. Učenike pripremale nastavnice Amra Bajrić i Edisa Čolaković-Alajmović.

Općinsko takmičenje iz fizike
7.3.2019.

Na općinskom takmičenju iz fizike učenici naše škole zauzeli su ekipno 5. mjesto u kategoriji IX razreda. Učenica Zerina Pandža osvojila je 4. mjesto sa osvojenih 90 bodova. Učenike pripremala nastavnica Sanela Karović

Učešće u EKO KVIZU
6.3.2019.

U srijedu, 06.03.2019.god. mladi ekolozi naše škole su učestvovali u EKO-KVIZU na FACE TV koji organizuje Udruženje građana ,,Ruke” sa volonterima Let's Do It. Edukativni kviz doprinosi povećanju svijesti o važnosti zaštite životne sredine kod građana Kantona Sarajevo i šire.Učestvuju osnovne škole sa područja Kantona Sarajevo. Učenici naše škole su zauzeli 2.mjesto.

Dodjela nagrada za najbolje literarne radove „Bosna i Hercegovina kakvu želim”
10.1.2019.

Izdavačka kuća “Bosanska knjiga” je raspisala konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola na području cijele Federacije Bosne i Hercegovine za literarne radove na temu: “Bosna i Hercegovina kakvu želim”. U konkurenciji od 320 pristiglih literarnih radova iz cijele Fedaracije BiH, rad učenice naše škole Lamije Poljak – IX 2 je izabran među deset najboljih radova. To je veliki uspjeh. Cilj konkursa je bio promovisati pisanu riječ, ali i ujedno saznati šta nam to mladi poručuju- kako oni vide našu domovinu. Promocija najboljih radova i dodjela prigodnih nagrada održana je u hotelu Terme Spa u Sarajevu.

Ceremonija dodjele Nagrada za inovativne nastavnike
23.12.2018.

Uposlenici naše škole prisustvovali su 3. godišnjoj dodjeli nagrada za inovativne nastavnike u Narodnom pozorištu Sarajevo, koju organizuje COI Step by Step. Naši uposlenici, Arijana Alispahić, Ferizata Hadžović, Lejla Podbićanin, Idmira Duran, Armina Bukvić i Aldin Kozić ušli su u uži izbor – 10 najinovativnijih u BIH, u kategoriji stručnih saradnika na svim nivoima obrazovanja. Čestitamo kreativnom timu naše škole.

Konkurs za najbolji literarni rad “Upotreba/zloupotreba”
11.12.2018.

Na konkursu za najbolji literarni rad na temu “Upotreba/zloupotreba”,  koji je raspisala Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, učenik osmog razreda naše škole, Sulejmanović Eldar osvojio je 2. mjesto. Učenik je u pratnji nastavnice Bajrić Amre prisustvovao svečanoj dodjeli nagrada, gdje su predstavljeni najbolji radovi i uručene nagrade.

Takmičenje u odbojci
8.11.2018.

Na takmičenju iz odbojke za djevojčice na Memorijalnom turniru  “Fatima Gunić”, ekipa naše škole: Anisa Višća, Ilma Brezac, Ilma Avdić, Lajla Omanović, Erna Kešmer, Adla Maslo, Ajla Džebo, Edita Šišić, Nejla Medić I Mirzeta Lujinović  osvojila je 4. mjesto. Učenice pripremao nastavnik Muhamed Šetić.

Turnir u malom nogometu
8.11.2018.

Na  Šestom  memorijalnom turniru u malom nogometu “Fatima Gunić”,  ekipa naše škole: Amidović Amer, Sirćo Ajdin, Tabaković Mirza, Mehović Asmir, Hamzić Dino i Delija Eman osvojila je 3. mjesto.

Općinsko takmičenje “Upozoravanje na opasnost od mina”
3.11.2018.

U subotu, 03.11.2018.godine u OŠ ,,Mehmedalija Mak Dizdar” održano je XXII Općinsko takmičenje iz programa ,,Upozoravanje na opasnost od mina”. Naši učenici VII razreda: Podžić Dženita, Bahtanović Amina i Devedžija Emina su zauzeli 3. mjesto. Učenike je pripremala nastavnica Lejla Herak.

Kantonalno takmičenje u atletici
17.10.2018.

Na kantonalnom  takmičenju iz atletike, pod nazivom “Atletski kup 2018.” učenici naše škole postigli su sljedeće rezultate:

Mehović Asmir – 1000m – muškarci, – 2.mjesto
Mehić Halima –  300m- žene, – 2.mjesto

Donacija People for Children
09.10.2018.

Uz veliki trud i zalaganje naše nastavnice Ferizate Hadžović, naša škola je dobila donaciju iz Holandije koju ćemo iskoristiti za đačke užine, školski pribor, torbe i novogodišnje poklončiće. Zahvaljujemo se donatorima Brechje Buytels i organizaciji Meander group, gospodinu Maurice Aarts i organizaciji People for Children, gospođi Editi Hadžović – Sipović. Zahvaljujemo se nastavnici Ferizati Hadžović koja je uložila veliki trud kako bi se ova humanitarna akcija realizovala na pravi način.

Općinsko takmičenje u atletici
8.10.2018.

Na općinskom takmičenju iz atletike, pod nazivom “Atletski kup 2018.” naša škola zauzela je 1.mjesto u ekipnom plasmanu.

Pojedinačni uspjesi su sljedeći:

 • Samra Ibrahimović – 60m žene – 3. mjesto
 • Ćumurović Amar – 60m muškarci –  1. mjesto
 • Jusić Vedad – 300m muškarci, – 1. mjesto
 • Mehić Halima– 300m žene, – 1. mjesto
 • Šišić Edita– 600m žene, – 2.mjesto
 • Mehović Asmir– 1000m; muškarci, – 1.mjesto
 • Čardaković Adela – skok u dalj;  žene – 2. mjesto
 • Tabaković Sanin– bacanje kugle  muškarci, – 2.mjesto
 • Žunić Mersad– bacanje kugle  muškarci, – 3.mjesto
 • Parnica Amina– bacanje kugle  žene, – 2.mjesto
 • Amar Ćumurović, Jusić Vedad, Žunić Mersad i Ombaša Adin– štafeta 4*100m muškarci, – 1.mjesto
 • Samra Ibrahimović, Delić Tajra, Višća Anisa i Mehić Halima – štafeta 4*100m žene, – 1.mjesto

Učenike pripremao nastavnik Muhamed Šetić.

Turnir u malom nogometu
25.9.2018.

Na  turniru u malom nogometu “2. viteška”  za učenike novogradskih osnovnih škola, ekipa naše škole: Mujanović Ernad, Kahriman Adin, Ibišević Ali, Lelo Arman, Hodžić Emil, Kaltak Emsal, Kapo Adin, Nokto Irhad, Briga Bakir, Kljaić Edah, Trgo Ensar osvojila je 3. mjesto. Najbolji strijelac turnira je naš učenik Mujanović Ernad. Učenike pripremao nastavnik Šetić Muhamed.

Donacija BH Telecoma
28.9.2018.

Naša škola je dobitnik donacije BH Telecoma za 2017. godinu. Donacija je namijenjena kupovini IT opreme za  realizaciju projekta „Inkluzivna učionica”.

Vezani članci

Vezani članci