Turnir u malom nogometu
20.6.2018.

U okviru manifestacije “Novogradski dani 2018”, na terenu “Srce”  održan je turnir u malom nogometu za učenike osnovnih škola u organizaciji FK “Novi Grad”. Ekipa naše škole: Mujanović Ernad, Kahriman Adin, Ibišević Ali, Gibović Adin, Mešanović Ahmed, Smajlović Abdurahman, Lelo Arman i Sulejmanović Eldar osvojila je 2. mjesto. Učenike pripremao nastavnik Šetić Muhamed.

Kviz ”Patriota”
18.6.2018.

U organizaciji Općine Novi Grad realizovan je edukativni kviz za učenike novogradskih osnovnih škola. Takmičenje je obuhvatilo pitanja iz geografskih, historijskih, bioloških, kulturoloških i sportskih segmenata BiH. Cilj takmičenja bio je prije svega da se djeca kroz provjeru znanja dodatno educiraju, druže i njeguju patriotizam. Svaka škola učestvovala je sa po tri takmičara, te je prvo održano polufinalno takmičenje, a na osnovu tog plasmana, škole su ostvarile i plasman u finale. U finalnom dijelu takmičenja ekipa naše škole: Barac Hamza, Glušac Merima i Ćesko Anes osvojila je prvo mjesto. Učenike je pripremala nastavnica Lejla Podbićanin.

3. Online kolo SPARKreators lige
11.5.2018.

U prostorijama naše škole održano je 3. Online kolo Sparkreators lige. Učenici iz mlađe dobne skupine, Amela Sirćo i Kadrić Elvir, plasirali su se na 1. mjesto. Učenici iz starije dobne skupine Brezac Ilma i Parnica Amina plasirale su se na 2. mjesto u pripadajućem regionalnom centru. Mentorica učenika je Armina Handžić

Prva pomoć
5. 5. 2018.

Na kantonalnom takmičenju iz Prve pomoći ekipa naše škole osvojila je 4. mjesto. Ekipu su sačinjavali učenici: Pandža Zerina,  Džananović Naima, Džananović Džavid, Honić Harun, Čovrk Dalila i Brezac Ilma. Učenike pripremala nastavnica Lejla Podbićanin.

Atletsko takmičenje “Postani atleta”
28. 4. 2018.

U okviru projekta Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo „Postani atleta“održano je takmičenje u takmičarskim disciplinama: utrka na 200 metara i 800 metara.  Naš učenik Mehić Ismail osvojio je 2. mjesto u utrci na 200 metara. Učenike pripremao nastavnik Šetić Muhamed.

Micro:bit takmičenje
26. 4. 2018.

Dana, 26.04.2018. godine učenici Barac Hamza i Lamija Dzoko su učestvovali na micro bit takmičenju. Kroz programiranje micro bit pločica pokazali su svoja znanja i vještine te stekli prigodne poklone. Mentor je bila nastavnica Armina Handžić.

Smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih Općine Novi Grad
24. 4. 2018.

Dana, 24.04.2018. godine održana je 19. Smotra naučno – tehničkog stvaralaštva mladih Općine Novi Grad. Našu školu su predstavljali učenici Emsal Kaltak, Amina Bahtanović, Lejla Harbinja, Ena Kapur, Bakir Džanko i Ajla Hodžić. Učenik Emsal Kaltak se plasirao na 3. mjesto u znanju iz nastave za peti razred. Mentori: Višnjic Safet i Handžić Armina.

Atletsko takmičenje “Postani atleta”
31. 3. 2018.

U okviru projekta Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo „Postani atleta“održano je takmičenje u takmičarskim disciplinama: utrka na 300 metara i bacanje kugle.  Naši učenici postigli su sljedeće rezultate:

Ukupni plasman- utrka na 300m – muškarci
Mehić Ismail 2. mjesto

Ukupni plasman- utrka na 300m – žene
Delić Tajra 4. mjesto

Bacanje kugle – žene
Omeragić Nejra 1. mjesto
Maglajlić Samija 2. mjesto

Učenike pripremao nastavnik Šetić Muhamed.

Općinsko takmičenje iz fizike
24. 3. 2018.

U OŠ „Fatima Gunić“ održano je općinsko takmičenje iz fizike za učenike osnovnih škola. Ekipa osmih razreda: Panža Zerina, Poljak Lamija i Džihanić Amina osvojila je ekipno treće mjesto. U ukupnom plasmanu naša škola je na trećem mjestu. Pojedinačno, učenica Pandža Zerina osvojila je treće mjesto i plasirala se na kantonalno takmičenje.

Prva pomoć
24. 3. 2018.

Na općinskom takmičenju iz Prve pomoći ekipa naše škole osvojila je 1. mjesto. Ekipu su sačinjavali učenici: Pandža Zerina,  Džananović Naima, Džananović Džavid, Đipa Ednan, Čovrk Dalila i Brezac Ilma. Učenike pripremala nastavnica Lejla Podbićanin.

Takmičenje iz engleskog jezika “Stars of English”
24. 3. 2018.

U organizaciji International High School of Sarajevo, održano je takmičenje iz engleskog jezika “Stars of English”.  Našu školu su predstavljali učenici VIII  razreda Amin Omeragić, Amina Salčin, Ilma Turković u takmičarskoj kategoriji ” Spelling Bee” i Ajla Ramić, Ajdin Ramić, Emre Memić, Lajla Omanović, Fadila Uvejzović, Daris Šehić u kategoriji “Debate”.  Učenici su pokazali svoje govorničke sposobnosti na engleskom jeziku i imali zapažen nastup. Učenike pripremala nastavnica Ferizata Hadžović.

Takmičenje iz informatike
22.3.2018.

Na općinskom takmičenju iz informatike ekipa naše škole: Torlak Harun, Topuz Muhamed i Glušac Merima osvojila je 3. mjesto. Učenike pripremala nastavnica Kardaš Merima.

2. Fizičko kolo SPARKreators lige
20.3.2018.

Učenici naše škole  su učestvovali na 2. Fizičkom kolu SPARKReators lige, koja je održana u Trećoj osnovnoj školi na Ilidži za ovaj Regionalni centar. Učenici Amela Sirćo i Elvir Kadrić plasirali su se na 1. mjesto u mlađoj starosnoj skupini. Učenice Ilma Brezac i Amina Parnica plasirale su se na 4. mjesto u starijoj starosnoj skupini. Mentor je nastavnica  Armina Handžić.

Kantonalno takmičenje iz njemačkog jezika
19.3.2018.

Austrijski institut je uz podršku Privredne komore Kantona Sarajevo bio domaćin Kantonalnog takmičenja iz njemačkog jezika za osnovne škole. U takmičarskom duhu uz dodatna razigravanja izabrani su najbolji učenici i dodijeljene vrijedne nagrade. Učenik naše škole Muhamed Topuz osvojio je drugo mjesto. Učenika je pripremala nastavnica Grebić Enisa.

Općinsko takmičenje u stonom tenisu
19.3.2018.

Na  10.  općinskom  takmičenju u stonom tenisu za učenike novogradskih škola, održanom u našoj školi, učenici OŠ ” Skender Kulenović ” zauzeli su ekipno 1. mjesto. Drugo mjesto je OŠ “Sokolje”, a treće mjesto OŠ “Aleksa Šantić”.

Pojedinačno učenici su postigli sljedeće rezultate:

Dječaci:

1. mjesto Kajević Alen – OŠ “Skender Kulenović”
2. mjesto Čorić Emin – OŠ “Skender Kulenović”
3. mjesto Memić Jaser – OŠ “Sokolje”

Djevojčice:

1. mjesto  Suljić Iman – OŠ “Aleksa Šantić”
2. mjesto  Grabovica Adela – OŠ “Sokolje”
3. mjesto  Zukanović Ema – OŠ “Behaudin Selmanović”

Takmičenje iz geografije
15.3.2018.

Na općinskom takmičenju iz geografije ekipa naše škole osvojila je 7. mjesto. Učenici Pleh Adnel, Džananović Naima i Glušac Merima plasirali  su se na kantonalno takmičenje. Učenike pripremao nastavnik Crnčević Eldin.

SPARKreators liga
24.2.2018.

Učenici  JU OŠ „Sokolje“ učestvovali su na 2.Online kolu SPARKreators lige u sedmici od 19. do 24. februara ove godine. Mlađu skupinu predstavljali su učenici Sirćo Amela i Kadrić Elvir gdje su se plasirali u Regionalnom centru na 1. mjesto.  Stariju dobnu skupinu predstavljali su učenici Brezac Ilma  i Parnica Emina, gdje su u Regionalnom centru plasirali se na 3. mjesto. Učenici su programirali robote da uz pomoć senzora prate određenu putanju. Učenike pripremala Armina Handžić.

Nagrada za inovativne nastavnike
8.12.2017.

Uposlenici naše škole prisustvovali su 2. godišnjoj dodjeli nagrada za inovativne nastavnike, koju organizuje COI Step by Step. Naša uposlenica, profesorica engleskog jezika, Ferizata Hadžović ušla je u uži izbor 10 najinovativnijih predmetnih nastavnika iz cijele BiH. Čestitamo našoj uposlenici za doprinos unaprjeđenju obrazovanja I odgoja i veliki trud i zalaganje u radu sa učenicima.

SPARKreators liga
30.11. 2017.

Učenici JU OŠ „Sokolje“ učestvovali su u 1.Online kolu SPARKreators lige u sedmici od 13. do 17. novembra ove godine. Mlađu skupinu predstavljali su učenici Sirćo Amela i Kadrić Elvir gdje su se plasirali u Regionalnom centru na 2. mjesto, a u ukupnom plasmanu za područije cijele BIH od prijavljenih 45 škola na 12. mjestu. Stariju dobnu skupinu predstavljali su učenici Brezac Ilma, Korač Mirza i Parnica Amina, gjde su u Regionalnom centru plasirali se na 1. mjesto, a za područje cijele BIH od prijavljenih 129 na 18. mjestu. Učenike pripremala nastavnica Armina Handžić.

Općinsko takmičenje u košarci
30.11.2017.

30.11.2017. održano je općinsko takmičenje u košarci za učenike VI i VII razreda, u organizaciji UdruženjA Košarkaški klub „Sampi“. Ekipa naše škole: Mehović Asmir, Efendić Aldin, Sirćo Ajdin, Vatreš Amer, Amidović Amer, Ćesko Ajdin, Karajbić Armin, Žiga Faris i Korać Mirza osvojila je 3. Mjesto. Učenike pripremao nastavnik Muhamed Šetić.

Nagradni konkurs za najbolje literarne I likovne radove
24. 11. 2017.

U okviru obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH, Služba za obrazovanje, kuluru i sport Općine Novi Grad Sarajevo realizirala je nagradni konkurs za literarno i likovno stvaralaštvo učenika novogradskih osnovnih škola o temi “Dan državnosti”.
Najboljim literarnim radom proglašen je rad našeg učenika IX-1 razreda, Emana Spahića. Učenici su dobili diplome i novčane nagrade. Čestitamo Emanu!

Turnir u malom nogometu
8.11.2017.

Na  Petom memorijalnom turniru u malom nogometu “Fatima Gunić”,  ekipa naše škole: Amidović Amer, Sirćo Ajdin, Efendić Aldin, Mehović Asmir, Hamzić Dino, Dervišević Adnan, Džafović Sead i Tabaković Mirza osvojila je 3. mjesto.

1. FIZIČKO kolo SPARKreators lige
19.10.2017.

1. FIZIČKO kolo SPARKreators Lige održano je 19.10.2017. godine u Trećoj osnovnoj školi. U kategoriji mlađe dobne skupine naši učenici Kadrić Elvir i Sirćo Amela osvoji li su 2. mjesto.
U kategoriji starije dobne skupine Brezac Ilma i Parnica Amina osvojili su 1. mjesto, a u utrci robota učenice su osvojile 3. mjesto. Učenike pripremala nastavnica Armina Handžić.

Kantonalno takmičenje u atletici
2.10.2017.

Na kantonalnom  takmičenju iz atletike, pod nazivom “Atletski kup 2017.” učenici naše škole postigli su sljedeće rezultate:

Jaser Memić – 300m muškarci, – 3.mjesto
Eman Spahić– bacanje kugle muškarci, – 3.mjesto

Općinsko takmičenje u atletici
22.9.2017.

Na općinskom takmičenju iz atletike, pod nazivom “Atletski kup 2017.” naša škola zauzela je 1.mjesto u ekipnom plasmanu.

Pojedinačni uspjesi su sljedeći:

Samra Ibrahimović – 60 m žene – 1. mjesto
Edina Spahić – 60m žene –  3.mjesto
Jaser Memić – 300m muškarci, – 1.mjesto
Selma Tabaković– 600m žene, – 2.mjesto
Ajdin Sijarić– skok u dalj muškarci, – 2.mjesto
Amela Šišić– skok u dalj žene, – 2.mjesto
Samija Maglajlić– bacanje kugle žene, – 1.mjesto
Nejra Omeragić– bacanje kugle žene, – 3.mjesto
Amar Ćumurović, Ismail Bećirbašić, Jaser Memić i Ismail Mehić– štafeta 4*100 muškarci, – 1.mjesto
Samra Ibrahimović, Edina Spahić, Halida Agović i Naima Džananović – štafeta 4*100 žene, – 1.mjesto

Učenike pripremao nastavnik Muhamed Še

Vezani članci

Vezani članci