18.06.2008.god.
Na općinskom takmičenju “Knjiga je moj najbolji prijatelj” naši učenici postigli su sljedeće rezultate: Učenica IV razreda Amina Bećirbašić osvojila je DRUGO mjesto. Najuspješniji grafikon pročitanih djela je grafikon II – 2 razreda učiteljice Emine Baručija – Subašić.


11.06.2008.god.
Turnir u malom nogometu
U okviru Novogradskih dana održan je turnir u malom nogometu za učenike osnovnih škola. Naši učenici osvojili su PRVO mjesto.


07.06.2008.god.
U okviru Novogradskih dana 2008 održan je kros za učenike novogradskih osnovnih škola. Naši učenici postigli su sljedeće rezultate:

VI razredi : Sinanović Faruk – PRVO mjesto
Bektašević Meliha – DRUGO mjesto

VII razredi: Halimanović Emina – DRUGO mjesto
Tiganj Edin – TREĆE mjesto


30.05.2008.god.
U organizaciji Općine Novi Grad održano je takmičenje “Igre bez granica” za učenike osnovnih škola. Naši učenici: Palić Edin, Smajić Senad, Džedović Mirsad, Gazibara Eldina, Jašarević Ajsela, Bektašević Meliha, Smajlović Dalila, Bahtanović Nedžma, Sijarić Nedim i Ramović Amar osvojili su PRVO mjesto.


12.05.2008.god.
Na kantonalnom atletskom kupu naša škola ostvarila je sljedeće rezultate:
Bektašević Mersiha – 60m – DRUGO mjesto
Klis Sabiha – 60m – ČETVRTO mjesto
Jašarevi Ajsela, Bektašević Mersiha i Meliha, Klis Sabiha – štafeta 4×100 – ČETVRTO mjesto
Harbaš Nihada – kugla- ČETVRTO mjesto

Bektašević Mersiha predstavljat će našu školu na federalnom takmičenju.


08.05.2008.god.
U prostorijama OŠ “Isak Samokovlija”održano je kantonalno takmičenje iz Geografije. Naši učenici osvojili su ekipno PRVO mjesto.


24.04.2008.god.
Na općinskom atletskom kupu naša škola zauzela je TREĆE mjesto ekipno, a najbolje rezultate ostvarili su:
Bektašević Mersiha – 60m – PRVO mjesto;
Sabiha Klis – 60m- DRUGO mjesto;
Bektašević Meliha – 300m – DRUGO mjesto;
Harbaš Nihada – kugla – DRUGO mjesto;
Jašarević Ajsela, Bektašević Mersiha i Meliha, Klis Sabiha – štafeta 4x100m – PRVO mjesto.


21.04.2008.god.
u prostorijama OŠ “Osman Nuri Hadžić” održano je općinsko takmičenje iz Geografije za učenike šestih razreda. Naši učenici osvojili su ekipno PRVO mjesto.
Prvo mjesto pojedinačno osvojila je učenica Selak Nejra, a učenice Palić Lejla i Smajlović Dalila osvojile su DRUGO mjesto. Svojim plasmanom učenici naše škole su stekli pravo učešća na kantonalnom takmičenju.


47.SMOTRA NAUČNO-TEHNIČKOG I SPORTSKOG STVARALAŠTVA MLADIH KANTONA SARAJEVO
18. i 19. 04. 2008.god.
Naša škola bila je domaćin 47. Smotre naučno-tehničkog stavaralaštva mladih Kantona Sarajevo.Uz prigodan program Smotru je svečano otvorila gradonačelnica grada Sarajeva Semiha Borovac. Otvorenju su prisustvovali: Safet Kešo, ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, Tajib Delalić pomoćnik načelnika Općine Novi Grad, Zdravko Petrović, predsjednik Zajednice tehničke kulture BiH, Bajro Laković, predsjednik skupštine Narodne tehnike Kantona Sarajevo, direktori sarajevskih osnovnih i srednjih škola i mnogobrojni gosti i prijatelji škole.
Naši učenici plasirali su se na državno takmičenje iz sljedećih oblasti:
– Zmaj – PRVO mjesto-Prašević Lejla
– Klasična fotografija- DRUGO mjesto-Hasanović Alem
– Generator na vjetar- TREĆE mjesto-Osmanović Edin i Durmiš Abdurrahman
– Visokogradnja – PETO mjesto-Osmanović Edin i Durmiš Abdurrahman
– Rad pedagoga tehničke kulture – PETO mjesto-Nastavnik Višnjić Safet


12.04.2008.god. na općinskom memorijalnom malonogometnom turniru “Safet Hadžić” naš učenik Amar Ramović proglašen je za najboljeg igrača turnira


12.04.2008.god. u školi ”Al Walidein – Gazzaz” održano je općinsko takmičenje iz Prve pomoći. Naši učenici osvojili su DRUGO mjesto.


Na općinskoj Smotri naučno-tehničkog stvaralaštva održanoj 02. i 03. aprila naša škola postigla je sljedeće rezultate:

– Digitalna i klasična fotografija – PRVO mjesto
– Spot – DRUGO mjesto
– Učenički rad za VI razred – TREĆE mjesto
– Visokogradnja – TREĆE mjesto
– Elektrotehnika – PRVO mjesto
– Rad pedagoga tehničke kulture – DRUGO mjesto
– Čamac “Sultanija” – PRVO mjesto
– Sobni model aviona – DRUGO mjesto
– Zmaj – PRVO mjesto
– Niskogradnja – PETO mjesto
– Graditeljska baština – PETO mjesto
– Zaštita okoline – PETO mjesto


Na 3. POP-ROCK Sarajevskom festivalu za djecu, održanom u BKC-u, u subotu, 05.04.2008. godine učestvovali su i naši učenici.
Veladžić Ornela učenica petog razreda osvojila je PRVO MJESTO. Tokom njenog nastupa plesna grupa naše škole pratila je Ornelinu izvedbu pjesme “Lejla”
Učenice naše škole Dena Šuško, Nejra Šečić i Sara Ben-Alker pjevale su u horu Princez krofne koji je pratio izvedbe svih učesnika.


28.03.2008.godine na općinskom takmičenju iz Kulturno-umjetničkog stvaralaštva, oblast Moderni ples naša škola osvojila je PRVO mjesto i time stekla pravo učešća na kantonalnom takmičenju.


28.03.2008.godine na općinskom takmičenju iz Kulturno-umjetničkog stvaralaštva, oblast Folklor naša škola osvojila je PRVO mjesto i time stekla pravo učešća na kantonalnom takmičenju.


25.03.2008.godine na općinskom takmičenju iz Kulturno-umjetničkog stvaralaštva, oblast Monodrama naša učenica Mirna Ždralović osvojila je PRVO mjesto i time stekla pravo učešća na kantonalnom takmičenju.


22.03.2008.godine na općinskom takmičenju iz Informatike ekipa naše škole osvojila je ČETVRTO mjesto.


15.03.2008.godine na općinskom takmičenju iz Matematike naša učenica Palić Lejla osvojila je ČETVRTO mjesto.


22.12.2007.god. na održanom bajramskom šahovskom turniru novogradskih osnovnih škola naši učenici su postigli sljedeće rezultate:
– Brulić Almir – TREĆE mjesto
– Berbić Haris – TREĆE mjesto
– Ekipa škole – ČETVRTO mjesto


19.12.2007.god. na turniru u malom nogometu za učenike šestih razreda novogradskih osnovnih škola naši učenici osvojili su DRUGO mjesto.


Povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine Udruženje “Maršal Tito” Novi Grad Sarajevo organizovalo je takmičenje u šahu. Naša škola osvojila je TREĆE mjesto.


27.10.2007.godine u našoj školi održano je 11. takmičenje osnovnih škola Općine Novi Grad Sarajevo iz programa “Upozoravanje na mine. Ekipa naše škole u sastavu: Osmanović Edin, Čavčić Hamdija i Ćelo Erna osvojila je TREĆE mjesto.


05.10.2007.godine u našoj školi održano je kantonalno takmičenje osnovnih škola u rukometu za djevojčice. Ekipa naše škole osvojila je DRUGO mjesto.


Na općinskom takmičenju osnovnih škola u mini basketu, održanom, 09.09.2007. godine naša škola osvojila je DRUGO mjesto.

Vezani članci

Vezani članci