AKTIVNOSTI

Dan jabuke
20.10.2020.

Članovi sekcije "Mladi ekolozi" i voditelj sekcije, učiteljica Zulejha Kopić obilježili su Dan jabuke. "Jabuke su zdravo voće i trebamo ih više jesti", poručuju naši ekolozi. Učenici su brali jabuke, pravili džem, pravili kolače od jabuka, sok, pekmez, i poslali nam fotografije.


Aktivnosti povodom obilježavanja oktobra-mjeseca borbe protiv korupcije
18.10.2020.

Kako bi razvili svijest o smanjenju/uklanjanju korupcije u našem društvu, Vijeće učenika naše škole, pripremilo je kratku prezentaciju. Učenici su obilježili oktobar - mjesec borbe protiv korupcije, uz poruku: "Prijavite korupciju."


Obilježavanje Dječije nedjelje
7.10.2020.

Vijeće učenika naše škole obilježilo je Dječiju nedjelju. Kroz različite aktivnosti poručili su: "Svijet je u našim rukama. Zato se i trudimo i trudit ćemo se da ga uljepšamo onako kako mi znamo."

Svjetski dan učitelja
5.10.2020.

Učenici naše škole obilježili su i čestitali 5. oktobar – Svjetski dan učitelja, svojim likovnim i literarnim radovima koji su izloženi u holu škole.

Međunarodni dan pismenosti
8.9.2020.

Međunarodni dan pismenosti obilježili su i učenici naše škole.
Učenici Erna Šahmanija, Asmira Hadžavdija i Kenan Mališević su koristeći web alate i digitalne vještine promovirali važnost pismenosti. Knjigu "Međunarodni dan pismenosti", čitajte na linku.
Učenica Amina Bahtanović, sa svojim drugarima iz devetog razreda, povodom Međunarodnog dana pismenosti je istraživala i došla do zaključka da moderna tehnologija ostavlja trag u našoj svakodnevnoj (pisanoj) komunikaciji. Učenici  su nam kroz video prezentaciju poručili  da je pismenost prvi i najvažniji korak ka čovjekovoj emancipaciji.


Svečana podjela udžbenika, ruksaka i pribora za prvačiće naše škole
7.9.2020.

U našoj školi, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, upriličena svečana podjela ruksaka, pribora i udžbenika za 77 naših prvačića. Ovom prilikom zahvaljujemo se načelniku Općine Novi Grad Semiru Efendiću, koji je putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport obezbijedio ove vrijedne poklone za naše prvačiće.


Prijem prvačića
1.9.2020.

Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i Smjernica izdatih od strane Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade, održan je svečani prijem za 77 prvačića naše škole. Za tri odjeljenja prvačića upriličen je prijem u različitim terminima.